Suriye'den jet Beşar Esad yalanlaması!

Suriye'den jet Beşar Esad yalanlaması!

DÜNYA Haberleri

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad iktidarı bırakmaya hazır olmadığını belirtti.Ancak Esad'ın bu açıklamaları Suriye Devlet Başkanlığı tarafından yalanlandı.

Rus Interfax haber ajansının aktardığına göre Esad, iktidarı bırakmayı düşünmediğini bir kez daha vurgulayarak, "Eğer teslim olmak isteseydik, en başından teslim olurduk. Biz ülkemizi savunuyoruz. Bu tartışmaya açık bir konu değil. Seçimlere kimin takılacağına sadece Suriye halkı karar verebilir" diye konuştu. Esad'ın bu sözleri kendisini Şam'da ziyaret eden Rus parlamenterlerle yaptığı görüşmede sarf ettiği belirtildi. Suriye Devlet Başkanlığı Basın Ofisi ise bir saat kadar sonra bir açıklama yaparak Interfax'ın haberini yalanladı. Açıklamada, "Rus haber ajansı Interfax'ın Esad'ın yorumları olarak aktardığı sözler doğru değildir" denildi.

İŞTE O HABER
ESAD: "İKTİDARI BIRKMAYACAĞIM"
Esad, Şam'da yaptığı açıklamada koltuğunu bırakmak gibi bir niyeti olmadığını belirtti. ABD Dışişleri Bakanı John Kerry de Cenevre-2 konferansına katılma kararı alan Suriyeli muhalifleri övdü. Beşşar Esad, üç yıldan fazladır süren ve Cenvere'de düzenlenecek barış konferansında son bulması amaçlanan iç savaş nedeniyle görevini bırakmayı düşünmediğini açıkladı.Rusya'nın Interfax haber ajansına göre Esad, Şam'da kendisini ziyaret eden Rus diplomatlara, 'görevini bırakıp bırakmamasının tartışmaya açık bir konu olmadığını' söyledi.Esad, "Eğer koltuğumu bırakmak isteseydim, bunu en başında yapardım. Suriye'yi savunuyoruz. Savunmayı bırakmam tartışılabilir bir konu değil" dedi.
Esad'ın açıklaması, 22 Ocak'ta başlayacak Cenevre-2 konferansından birkaç gün önceye rastladı. Suriyeli muhalif grupların büyük kısmı, konferansa katılacaklarını açıklamıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...