Suriye'deki silahlı grup Halep'ten çekiliyor

/ Kaynak: AA
Suriye'deki silahlı grup Halep'ten çekiliyor

DÜNYA Haberleri  / AA

Muhalif cephedeki en büyük silahlı gruplardan Tevhid Tugayı, Halep'teki birliklerini güneye kaydırdı.

Suriye'deki rejim güçleriyle savaşan en büyük silahlı gruplardan İslami Cephe içerisindeki Tevhid Tugayı, Halep'in kuzeyindeki birliklerini takviye amacıyla güneye çekti.


Tevhid Tugayı basın sorumlusu Salih Anadani, AA muhabirine yaptığı açıklamada, rejim güçleriyle mücadele eden cephenin Halep'in kuzeyindeki birliklerini, güneydeki 80. Tugay, Şeyh Nacar Sanayi bölgesi çevresi ile Azize köyü yakınlarına kaydırdığını belirtti.


Takviye birliklerinin konvoyunda çok sayıda doçka aracın bulunduğunu ifade eden Anadani, "Güneyde Esed rejimine karşı mücadele eden İslami Cephe, Halep'in kuzeyinde Irak Şam İslam Devleti'ne (IŞİD) karşı mücadelede etkin rol oynadı" dedi.


İslami Cephe, Nusra Cephesi ve Mücahidin Tugayı'nın Halep'te 80. Tugay çevresinde rejim güçlerine karşı savaştığını hatırlatan Anadani, rejim güçleriyle devam eden şiddetli çatışmalarda muhaliflerin bir haftada 80. Tugay bölgesinde ilerleyerek Esed birliklerine büyük zayiat verdiğini kaydetti.


Anadani, rejim güçlerinin, kuzeyde IŞİD'in muhaliflerle çatışmasını fırsat bilerek, Halep'teki birçok noktada muhaliflere saldırdığını ifade ederek, İslami Cephe'ye bağlı birliklerin iki haftadır eski Halep bölgesi başta olmak üzere birçok yerde rejim güçlerini yenilgiye uğratması nedeniyle Suriye ordusunun muhaliflerin denetimindeki bölgelere varil ve vakum bombasıyla saldırdığına dikkat çekti.


HALKIN EVLERİNİ YAĞMALAYANLAR TUTUKLANDI


Özgür Suriye Ordusu ile İslami Cephe'ye bağlı birliklerin Halep'in kuzeyinde IŞİD ile güneyde ise rejim güçleriyle çatışmasını fırsat bilen hırsızların halkın terk ettiği evlerin kapılarını kırarak eşyaları yağmalamaya çalıştığını belirten Anadani, İslami Cephe içerisindeki Şer-i Heyet birlikleri ile asker ve polislerin Halep'in Muyesir bölgesinde halkın evlerini yağmalamaya çalışanların iş yerine düzenlediği ortak operasyonda 10 kişinin tutuklandığını dile getirdi.


Anadani, tutuklananların Şer-i Mahkemeye gönderildiğini kaydetti.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...