Suriye'deki BM denetçilerinin ilk görüntüleri

/ Kaynak: İHA
Suriye'deki  BM denetçilerinin ilk görüntüleri

DÜNYA Haberleri  / İHA

Şam'ın Doğu Guta Bölgesi'nde kimyasal silah kullanımı iddiaları sonrası araştırmalara başlayan BM ekibi, bölgedeki hastaneleri gezerek halktan bilgi aldı.

Geçtiğimiz günlerde Doğu Guta'da meydana gelen ve 1000'den fazla insanın hayatını kaybettiği iddia edilen kimyasal saldırılar sonrası BM heyeti bölgede incelemelere başladı. Hastane ekibiyle ve hastalarla birebir görüşme yapan BM Heyeti yetkilileri, yerel halktan da konuyla ilgili bilgiler aldı. Geçtiğimiz günlerde Şam'ın Doğu Guta Bölgesi'nde düzenlenen saldırılarda 1000'in üzerinde insanın hayatını kaybettiği iddia edilmişti. Muhalifler saldırı sonrası kimyasal silah kullanıldığını belirtirken, Suriye Hükümeti ise iddiaları reddetmişti. Suriye Hükümeti daha sonra ABD'nin baskıları sonucu BM Heyeti'nin bölgede araştırma yapmasına izin vermişti.

SURİYE'DEKİ BM DENETÇİLERİNİN İLK GÖRÜNTÜLERİ-VİDEO İZLE

DÜNYA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...