Suriye'de son dakika! Esad, YPG ile masaya oturuyor

Düzenleyen:
Suriye'de son dakika! Esad, YPG ile masaya oturuyor

DÜNYA Haberleri

Suriye'de ülkenin kuzeydoğusunu kontrol eden terör örgütü YPG ile Şam yönetimi arasında temaslar artıyor. Suriye sınırları içinde "özerklik" talep eden teröristler Şam yönetimi ile "pazarlık" istiyor. Ancak uzmanlara göre, Şam'ın YPG masaya oturmak için acelesi yok.

Uluslararası haber ajansı Reuters'ın haberine göre, terör örgütü PKK'nın Suriye'deki uzantısı olan YPG ile Şam yönetimi arasındaki temaslarda devlet memurlarının işlerine iadesi ve Tabka barajının tamiri konuları görüşülüyor. 

Ana unsurunu terör örgütü YPG'nin oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri rejimin İdlib'e yönelik olası operasyonuna da "destek sinyali" veriyor. 

Terör örgütü YPG'nin uzantısı Suriye Demokratik Güçleri'yle görüşme yolunu mayıs ayında Esad açmıştı. Ancak Esad yönetimi şimdilik tam anlamıyla masaya oturmaya yanaşmıyor. Uzmanlar, Esad'ın acelesi olmadığını söylüyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...