'Suriye'de siyasi çözüme yaklaşmamızı memnuniyetle karşılıyoruz'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
'Suriye'de siyasi çözüme yaklaşmamızı memnuniyetle karşılıyoruz'

DÜNYA Haberleri  / AA

İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Hüseyin Emir Abdullahiyan, "Suriye'de siyasi çözüme yaklaşmamızı memnuniyetle karşılıyoruz." dedi.

İran'ın resmi ajansı IRNA'nın haberine göre, başkent Tahran'da Birleşmiş Milletler (BM) Suriye Özel Temsilcisi Staffan De Mistura'yla bir araya gelen İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Hüseyin Emir Abdullahiyan, görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, "BM Suriye Özel Temsilcisi ile Suriye'deki siyasi süreç hakkında önemli bir görüşme yaptık. Bazı var olan endişeleri gündeme getirdik." ifadelerini kullandı.

De Mistura'nın çabalarından övgüyle söz eden Abdullahiyan şunları söyledi:

"Suriye'de siyasi çözüme yaklaşmamızı memnuniyetle karşılıyoruz. Bütün bölgesel ve uluslararası tarafların terörizmle ciddi mücadele ve siyasi gidişatı güçlendirme konusunda önemli adımlar atmalarını ümit ediyoruz. Suriye ve halkının aleyhine olacak girişimlerden de vazgeçmelerini ümit ediyoruz. Şu ana kadar ki çabalarda ilerleme kaydedilmiştir. Bunun devamı için terörizmle mücadele güçlendirilmeli ve diyalog görüşmeleri Suriye halkının gerçek temsilcileriyle Esed hükümetinin temsilcileri arasında gerçekleştirilmelidir."

Abdullahiyan, "İkili görüşmemizde Sayın De Mistura, BM yetkilileri ile terörist grupların arasında bir irtibatın olmadığını söyledi. Fakat bu görüşmelerde ve siyasi süreçte terörist grupların listesi konusu, henüz belirsizliğini koruyan konulardan biri olmaya devam ediyor." ifadesini kullandı.

Suriye barış görüşmelerinin ikinci turu yarın Cenevre'de düzenlenecek.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...