Suriye'de SİHA'larla hedef alınan mezuniyet töreninde can kaybı 100’ü aştı

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
Suriye'de SİHA'larla hedef alınan mezuniyet töreninde can kaybı 100’ü aştı

DÜNYA Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Suriye'de harp okulu mezuniyet törenine düzenlenen SİHA saldırısında can kaybı 100’ü geçti. Suriye rejimi, saldırının ardından 3 günlük ulusal yas ilan ederken, Suriye Savunma Bakanı Ali Mahmoud Abbas’ın saldırıdan dakikalar önce töreni terk ettiği öğrenildi.

Suriye'de Beşar Esad rejimine subay yetiştiren harp okulunun mezuniyet törenine düzenlenen SİHA'lı saldırıdacan kaybının 100'ü geçtiği bildirildi.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi tarafından yapılan açıklamada, 120’den fazla kişinin de yaralandığı ifade edildi.

3 GÜNLÜK ULUSAL YAS İLAN EDİLDİ

Suriye rejimi, saldırının ardından yarından itibaren 3 günlük ulusal yas ilan ederek, saldırıdaki ölü ve yaralı sayısına ilişkin resmi bir sayısı vermedi.

"SALDIRIYI YAPANLARI TANIYORUZ"

Saldırıyı henüz üstlenen olmazken, Suriye Savunma Bakanlığı söz konusu saldırıya karşılık verileceğini vurguladı. Bakanlık saldırının "tanınmış uluslararası taraflar tarafından desteklenen silahlı terörist örgütler tarafından gerçekleştirildiğini" öne sürdü. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Saldırı, törenin sona ermesinin hemen ardından meydana geldi. Çok sayıda şehit var. Hem sivil hem de askeri personel ile davet edilen aileler arasında kadınlar ve çocuklar da dahil olmak üzere onlarca yaralı var." 

SURİYELİ BAKAN SANİYELERLE KURTULDU

Öte yandna Suriye Savunma Bakanı Ali Mahmoud Abbas’ın ise saldırıdan dakikalar önce töreni terk ettiği belirtildi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...