Suriye'de korkunç iddia, sigarasına hamileleri vuruyorlar

Suriye'de korkunç iddia, sigarasına hamileleri vuruyorlar

DÜNYA Haberleri

İngiliz doktor: Keskin nişancılar sigarasına bahse girip hamile kadınların karnındaki bebekleri vuruyor.

Suriye'de bir hastanede beş hafta boyunca gönüllü olarak çalışan İngiliz doktor David Nott, keskin nişancıların, her gün bir şehirden diğerine gıda ve erzak için koşturan sivillerin vücutlarının değişik kısımlarını hedef aldıklarını anlattı. Nott, "Bir gün kasıktan, bir gün boyundan, başka bir gün de göğüsten vurulmuş oluyorlardı" diye konuştu. Nott, "Sabah ilk gelen hastalardan günün geri kalanında neler göreceğinizi öğrenebilirsiniz. Keskin nişancıların hedef belirleyip sigarasına bahse girdiklerini duyduk. Bir gün keskin nişancı ateşine maruz kalmış altı hamile kadın, diğer gün iki hamile kadın geldi. Kendileri kurtuldular ama doğmamış bebekleri öldü, biri beynine saplanan kurşunla ölmüştü. Kadınların hepsi rahimlerinden vurulmuştu. Yani bilerek hedef almışlardı" dedi. Yardım kuruluşu Syria Relief'in gönderdiği ve bir ceninin kafatasına saplanan kurşunu gösteren röntgen filmi de Nott'un anlattıklarını doğruluyor. Nott, son 20 yılını Bosna, Libya, Çad, Sudan ve Kongo gibi savaş bölgelerinde acil servis cerrahı olarak geçirdiğini ancak sivillerin, özellikle de hamile kadınların hedef alındığını Suriye'den başka hiçbir yerde görmediğini anlattı. Suriye'de tedavi ettiği kişilerin yüzde 90'ının sivil olduğunu söyleyen Doktor Nott, çok az sayıda savaşçıyı tedavi ettiğini anlattı. nbsp;Öte yandan dün en az 16 Suriyeli asker, başkent Şam'ın banliyösünde düzenlenen bir intihar saldırısında hayatını kaybetti. Suriye İnsan Hakları Gözlem Grubu, patlamanın ardından çoğunlukla Hristiyanların yaşadığı Jaramana bölgesi yakınlarındaki bir kontrol noktasında çatışmalar çıktığını bildirdi. Aynı grup, saldırıyı El Nusra Cephesi'nin düzenlediğini iddia etti. nbsp;
Çoğunlukla Hristiyan ve Dürzilerin yaşadığı, Cumhurbaşkanı Beşar Esad'a sadık kesimlerin bulunduğu Jaramana, daha önce de isyancı grupların saldırılarına hedef olmuştu. Ağustos ayında bu semtte bir araca yüklü bombanın infilak etmesi sonucu 18 kişi ölmüştü.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...