Suriye'de iç savaş

/ Kaynak: AA
Suriye'de iç savaş

DÜNYA Haberleri  / AA

Amerikalı istihbarat yetkilileri, Merkezi Haberalma Teşkilatı'nın, bir müddettir, muhaliflere silah temin ettiğini bildirdi.

AP'nin isimleri gizli tutulan üst düzey bir istihbarat yetkilisiyle iki eski istihbarat çalışanının açıklamalarına dayandırdığı haberde, CIA'in ayrıca muhaliflere, büyük ihtimalle bir körfez ülkesi aracılığıyla, roket güdümlü el bombası gibi tanksavar silahlar ayarladığı da belirtildi.

Washington Post'un Beyaz Saray yetkilileri ile Suriyeli muhaliflere dayandırdığı haberde de CIA'in Suriye'deki muhalif güçlere "öldürücü silah" sevkiyatına başladığı ifade edilmişti.

Beyaz Saray yetkilileri, Barack Obama'nın haziranda muhalif güçlere silah yardımında bulunmaya karar verdiğini bildirmişti. Suriyeli muhaliflerse o tarihten bu yana kendilerine herhangi bir silah yardımında bulunulmadığını söylüyordu.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...