Suriye'de gaz ve petrol sahalarının yüzde 80'i terör örgütünün elinde

/ Kaynak: AA
Suriye'de gaz ve petrol sahalarının yüzde 80'i terör örgütünün elinde

DÜNYA Haberleri  / AA

Suriye geçici hükümeti, ülkede petrol ve gaz sahalarının yüzde 80'inin terör örgütü DAEŞ'in kontrolünde bulunduğunu açıkladı.

Geçici hükümetin Sanayi, İletişim ve Ulaştırma Bakanlığı ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın ortak çalışması sonucunda hazırlanan haritaya göre, 4 seneden fazla süredir iç savaşın devam ettiği ülkede petrol ve gaz yataklarının yüzde 80'i terör örgütü DAEŞ'in elinde bulunuyor.
Haritadaki verilere göre petrol ve gaz sahalarının yüzde 12'si, ülkenin kuzey doğusundaki Kürt grupların denetiminde. Suriye rejimi ise sözkonusu enerji kaynaklarının sadece yüzde 8'lik bir bölümünü denetimi altında bulunduruyor.
Suriye'nin Deyru'z Zor bölgesinde, ülkenin en büyük petrol ve gaz sahalarını ele geçiren terör örgütü DAEŞ, son haftalarda Suriye'nin orta kesimindeki birçok petrol ve gaz sahasını da ele geçirmişti.


DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...