Suriye’de enkaz altında doğum: Anne hayatını kaybetti, bebeğin sağlık durumu iyi

- Güncelleme:

DÜNYA Haberleri

Merkez üssü Kahramanmaraş olan 7.7 ve 7.6 büyüklüğünde meydana gelen deprem Suriye’de büyük yıkıma neden oldu. Suriye’nin Halep şehrinde hamile bir kadın enkaz altında doğum yaptı. Anne hayatını kaybederken bebeğin sağlıklı olduğu öğrenildi.

Kahramanmaraş’ta Pazarcık ve Elbistan merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki deprem Gaziantep’ten Lübnan’a kadar birçok bölgede milyonlarca vatandaşı etkiledi. Suriye’de depremden etkilenenlerin başında geliyor. Kahramanmaraş’taki depremde Suriye’nin çeşitli bölgelerinde en az 1356 kişi yaşamını kaybettiği, 3 bin 419'den fazla kişinin yaralandığı kaydedildi.

Suriye’de enkaz altında doğum: Anne hayatını kaybetti, bebeğin sağlık durumu iyi

ENKAZ ALTINDA DOĞUM

Depremden etkilenen Suriye'nin kuzeybatısında birçok bina hasar gördü. Kurtarma ekipleri ve Bölge sakinleri, yıkılan binalarda arama kurtarma çalışmalarını sürüyor. Halep şehrinde devam eden kurtarma çalışmaları sırasında enkaz altındaki hamile bir kadının doğum yaptığı bildirildi. Kurtarma ekipleri tarafından kurtarılan bebeğin sağlıklı olduğu belirtilirken, enkaz altından çıkarılan kadının ise hayatını kaybettiği kaydedildi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...