Suriye'de biyolojik silah tehlikesi

Suriye'de biyolojik silah tehlikesi

DÜNYA Haberleri

Suriye rejiminin geçen ay Şam yakınlarında kimyasal silah saldırısı gerçekleştirmesinden sonra şimdi de dikkatler ülkedeki biyolojik silahlara çevrildi.

Suriye 30 senedir biyolojik silahlar üzerinde araştırma yapıyor. Rejimin biyolojik silah yapabileceği endişesi var. Suriye'nin biyolojik silah programının 1980'lerden beri uykuda olduğuna inanılıyor ama Washington Post gazetesindeki habere göre nbsp;ABD ve Orta Doğu'daki yetkililer ve silah uzmanları, ülkenin biyolojik silah yapmak için önemli bileşenleri elde ettiğine inanıyor. Beşşar Esad yönetiminin, öldürücü bakteri ve virüslerle bunları ölümcül toz ve spreylere dönüştürecek modern teçhizata sahip olduğu kaydediliyor. Bu durum Suriye'nin komşularını da endişelendiriyor. Rejimin dev kimyasal silahlarının yanında küçük kalsa da biyolojik silahların misillemelerde kullanılma ihtimali endişelere yol açıyor. İsminin açıklanmasını istemeyen Orta Doğulu bir yetkili, "Biz sarin gazından endişe ediyoruz ama Suriye'nin biyolojik silahları da var. Bunlara kıyasla sarin hiçbir şey değildir. Bunu biz biliyoruz. Amerikalılar da kesin olarak biliyor" dedi.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...