Suriye, Golan Tepeleri'ne Rus askeri gönderilmesinden memnun

Suriye, Golan Tepeleri'ne Rus askeri gönderilmesinden memnun

DÜNYA Haberleri

Suriye Dışişleri Bakan Yardımcısı Faysal Mikdad, Rusya'nın Golan Tepeleri'ne barış gücü gönderme teklifinden mumnuniyet duyduklarını söyledi.

Suriye Dışişleri Bakan Yardımcısı Faysal Mikdad, Rusya'nın Golan Tepeleri'ne barış gücü gönderme teklifinden memnuniyet duyduklarını söyledi. nbsp;Rus devlet haber ajanslarından Rin-Novosti'ye konuşan Mikdad, "Biz, Rus barış gücü askerlerinin Golan Tepeleri'ne gelmesini memnuniyetle karşılarız" ifadelerini kullandı. Moskova'da bir süre önce temaslarda bulunan İsrail Dışişleri Bakan Yardımcısı Zeev Elkin, Rusya'nın Golan Tepeleri'ne barış gücü göndermesinin hukuki olarak mümkün olmadığını söylemişti. nbsp;Suriye'nin bir parçası olan Golan Tepeleri, 1967 yılında yapılan "Altıgün savaşları" sonrasında İsrail tarafından işgal edildi. İsrail, 1981 yılında aldığı kararla GolanTepeleri'nde ele geçirdiği toprakları ilhak ettiğini duyurdu. BM'nin, İsrail'in aldığı bu kararının geçerli olmadığı ve işgal edilen toprakların Suriye'ye geri verilmesi konusunda aldığı kararlara rağmen GolanTepeleri, İsrail-Suriye arasında tartışmalı bölge olarak kaldı. Moskova yönetimi, Suriye ordusu ile muhalifler arasında şiddetli çatışmaların yaşandığı ve zaman zaman da Suriye-İsrail arasında gerilime neden olan Golan'a barış gücü askeri göndermeye hazır olduğunu bildirmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...