Suriye Çevre Bakanlığı'ndan şaka gibi anlaşma

/ Kaynak: AA
Suriye Çevre Bakanlığı'ndan şaka gibi anlaşma

DÜNYA Haberleri  / AA

Suriye rejimine bağlı Çevre Bakanlığının yırtıcı kuşların korunması konusunda "Yabani Hayatı Koruma Derneği" ile mutabakat zaptı imzaladığı bildirildi

Suriye rejimine bağlı Çevre Bakanlığının " Dünya Göçmen Kuşlar Günü" münasebetiyle, yırtıcı kuşların korunması konusunda, "Yabani Hayatı Koruma Derneği" ile mutabakat zaptı imzaladığı bildirildi.
Suriye resmi haber ajansının (SANA) haberine göre, Suriye Çevre Bakanı Nazira Serkis, "Göçmen kuşların Göç Yolları ve Turizm" etkinliğinde yaptığı konuşmada, "Suriye'nin, doğal kaynaklarıyla, Kuzey Avrupa'dan Güney Afrika'ya hatta Güney Asya'nın doğusundan gelen kuşlar için zengin ve kalıcı geçişler sağlayan ülkelerden birisidir. Suriye'de bulunan çeşitli doğal çevreler birçok kuş çeşidinin buralarda kalmasına ya da buralardan geçmesine imkan tanıyor" açıklamasında bulundu.
Yabani Hayatı Koruma Derneği Başkanı Nabi Gazal Esved, doğal hayatı korumak için çaba gösterdiklerini ve bu anlaşmanın ülkedeki turizm sektörüne katkı yapacağını belirtti.
Suriye'de 4 yıldır devam eden iç savaşta BM verilerine göre 200 bin civarı insan hayatını kaybetti. Resmi verilere göre 10 milyondan fazla insan evlerini terk etmek zorunda kaldı.


DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...