'Sünni tutuklular infaz edildi'

'Sünni tutuklular infaz edildi'

DÜNYA Haberleri

Uluslararası Af Örgütü, hükümet güçleri ve Şii milislerin; Irak'ın Telafer, Musul gibi şehirlerde gözaltında tutulan Sünnileri infaz ettiklerini açıkladı.

Uluslararası Af Örgütü, hükümet güçleri ve Şii milislerin; Irak'ın Telafer, Musul ve Bakuba gibi şehirlerde gözaltında tutulan Sünnileri infaz ettiklerine dair ellerinde deliller olduğunu duyurdu. İnfazdan kurtulmayı başaranların ve hayatını kaybeden kişilerin ailelerinin verdiği bilgiler, görüntülerle de desteklendi. Af Örgütünün Irak'ın kuzeyinde bulunan üst düzey kriz danışmanı Donatella Rovera, "Savaşın bile kuralları vardır. Tutukluları öldürmek savaş suçudur" dedi. Rovera, olayın aydınlatılması için acilen Irak Başbakanı Maliki'den tarafsız ve bağımsız bir soruşturma başlatmasını istedi. BM, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) ve Sünni aşiretlere mensup silahlı kişiler ile Irak ordusu arasında yaşanan çatışmalarda son üç haftada binden fazla kişinin öldüğünü duyurdu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...