Sudan’dan büyük kaçış: Yüz binlerce kişi ülkeyi terk etti

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Sudan’dan büyük kaçış: Yüz binlerce kişi ülkeyi terk etti

DÜNYA Haberleri

Sudan ordusu ve paramiliter Hızlı Destek Kuvvetleri arasında devam eden çatışmalardan en çok etkilenen kısım Sudanlı siviller oldu. Kendilerine güvenli bir alan bulmak isteyen yüz binlerce Sudanlı Mısır ve Çad başta olmak üzere komşu ülkelere akın etti.

Sudan'ın başkenti Hartum ve diğer şehirlerde geçtiğimiz ay ordu ile paramiliter Hızlı Destek Kuvvetleri (HDK) arasında silahlı çatışmalar çıktı.

Ordu ile HDK arasında "HDK'nin tamamen orduya katılmasını" öngören askeri güvenlik reformu konusunda yaşanan anlaşmazlık sıcak çatışmaya dönüştü.

Sudan ordusu ve paramiliter grup arasındaki çatışmalarda 863 sivil hayatını kaybederken, 3 bin 531 kişi de yaralandı.

Ülkede bölgeye insani yardımın ulaştırılması, çatışmalarda zarar gören temel hizmetlerin ve altyapının eski haline getirilmesini amaçlayan bir haftalık ateşkes Pazartesi günü yürürlüğe girdi.

Sudan’dan büyük kaçış: Yüz binlerce kişi ülkeyi terk etti

SUDANLI SİVİLLER KAÇIYOR

Anadolu Ajansı tarafından aktarılan bilgiye göre Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiseri Filippo Grandi, ülkedeki çatışmalar nedeniyle 300 binden fazla Sudanlının komşu ülkelere sığındığını duyurdu.

Sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan Grandi, “"300 binden fazla kişi Sudan'dan komşu ülkelere geçti. Birçoğu son birkaç gün içinde Çad ve Mısır sınırını geçti” dedi.

Sudan'daki mülteci müdahale planına bağışçıların katkılarının yetersiz olmaya devam ettiğinin altını çizen Grandi, "Mültecilere ev sahipliği yapan ülkeleri desteklemek için acilen daha fazla kaynağa ihtiyacımız var” çağrısında bulundu.

Kaynak: Anadolu Ajansı

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...