Sudan'daki sellerde ölenlerin sayısı 75'e çıktı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Sudan'daki sellerde ölenlerin sayısı 75'e çıktı

DÜNYA Haberleri  / AA

Sudan'da yaşanan sel felaketlerinde iki buçuk ayda 75 kişi öldü, 20 binden fazla ev zarar gördü.

Sudan'da hazirandan bu yana ülkenin genelinde devam eden şiddetli yağışlar sellere sebep oluyor. Peş peşe yaşanan afetler sebebiyle şu ana kadar 75 kişi can verdi, 30 kişi yaralandı.

Sellerde 21 bin 500'den fazla ev hasar gördü. Altı bin hektar tarım arazisi sular altına kaldı ve 117 hayvan telef oldu.

136 BİN KİŞİ YAĞIŞLARDAN ETKİLENDİ

Birleşmiş Milletler İnsani İşler Ofisi (OCHA) da ülkedeki şiddetli yağışlarından 136 bin kişinin etkilendiğini duyurmuştu. Egemenlik Konseyi Başkanı Abdulfettah el-Burhan, 14 Ağustos'ta, Nil Nehri eyaletinde selden etkilenen bölgeleri ziyaret ederek selzedelere gerekli desteği sağlama sözü vermişti.

Sudan'da temmuz ile ekim ayları arasında etkili olan yağmur döneminde sel ve taşkınlar sonucu her yıl 100’den fazla kişi hayatını kaybediyor, on binlerce ev, iş yeri ve tarım arazisi zarar görüyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...