Sudan'daki çatışmalarda bir ABD vatandaşı hayatını kaybetti

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Sudan'daki çatışmalarda bir ABD vatandaşı hayatını kaybetti

DÜNYA Haberleri

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, Sudan'daki çatışmalarda bir ABD vatandaşının hayatını kaybettiği haberini doğruladı.

ABD Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, Sudan'daki çatışmalara ilişkin açıklamalarda bulundu. Kirby, ordu ile Hızlı Destek Kuvvetleri (HDK) arasında 15 Nisan’da başlayan çatışmalar sırasında bir ABD vatandaşının hayatını kaybettiğini duyurdu. Kirby, ölen şahsın ailesine taziyelerini iletti.

ÇATIŞMALARA BAYRAM ARASI

Ordu ile HDK arasında yardımların ulaştırılması ve tahliyeler için ilk defa 18 Nisan'da 24 saatlik ateşkes ilan edilmişti. Ancak her iki taraf da ateşkesi ihlal etmişti. 19 Nisan'da yerel saatle 18.00’de ikinci defa 24 saatlik ateşkes kararı verilmişti. Taraflar ateşkese uyacaklarını bu sefer açıklarken farklı noktalardan patlama ve silah sesleri yükselmişti. HDK, son olarak 21 Nisan’dan itibaren Ramazan Bayramı ve sivillerin tahliyesi için 3 günlük ateşkes çağrısında bulunmuştu.

SUDAN'DA NELER OLUYOR?

Sudan'da 15 Nisan’da Egemenlik Konseyi Başkanı Orgeneral Abdulfettah el-Burhan liderliğindeki ordu ile konseyin başkan yardımcısı Orgeneral Mohammed Hamdan Dagalo tarafından yönetilen HDG arasında çatışmalar başlamıştı. El-Burhan, isyancılarla savaşmak için kurulan HDG'nin bağımsız bir güç olarak hareket etmesini engellemek amacıyla orduya katılması gerektiğini belirtmişti. HDG'nin başındaki Dagalo ise bunun sivil bir yönetimle gerçekleştirilmesi gerektiğini savunuyor. Yaşanan çatışmalarda şu ana kadar 413 hayatını kaybetti, 3.551 kişi de yaralandı.

(AA)

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...