Sudan’da Covid-19 aşılama süreci başladı

Düzenleyen:
Sudan’da Covid-19 aşılama süreci başladı

DÜNYA Haberleri

Doğu Afrika ülkesi Sudan'da yeni tip koronavirüs (Covid-19) aşılama süreci başladı.

Sudan resmi haber ajansı SUNA’nın haberine göre, başkent Hartum'daki Cebra Hastanesinde AstraZeneca-Oxford Covid-19 aşısını ilk olarak Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Usame Abdurrahim oldu. Bu sırada Covid-19 Aşıları Küresel Erişim Programı (COVAX), Dünya Bankası ve Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) temsilcileri de hastanede hazır bulundu.

Aşı sonrası açıklama yapan Abdurrahim, Sudan'ın Orta Doğu ve Afrika'da aşının ilk ulaştığı ülkelerden olduğunu belirtti.

Abdurrahim, aşılamada, sağlık çalışanlarıyla hastalar, yaşlılar ve kronik rahatsızlığı bulunanlara öncelik verileceğini belirtti.

DSÖ'nün düşük ve orta gelirli ülkelerin aşılara eşit erişimini sağlamayı amaçlayan COVAX tarafından gönderilen Covid-19 aşılarının ilk partisini martın ilk haftasında çok sayıda Afrika ülkesi teslim almıştı.

Bu ülkeler arasında Sudan'ın yanı sıra Kenya, Fildişi Sahili, Lesotho, Nijerya, Ruanda, Kongo Demokratik Cumhuriyeti, Angola ve Gambiya bulunuyor.

Ülkede bugüne kadar 28 bin 766 kişi Covid-19'a yakalanırken, ölenlerin sayısı 1915'e yükseldi, 23 bin 268 kişi ise iyileşti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...