Sudan, Libya'ya nota verdi

/ Kaynak: AA
Sudan, Libya'ya nota verdi

DÜNYA Haberleri  / AA

Sudan Dışişleri Bakanlığı, Libya'nın Hartum Büyükelçisi Sola'yı çağırdı.

Sudan Dışişleri Bakanlığı, Sudanlı diplomat Abdulhalim Ömer'in Bingazi'de alıkonulmasının ardından, Libya'nın Hartum Büyükelçisi Muhammed Sola'yı bakanlığa davet etti. Sudan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ali Sadık, yaptığı basın açıklamasında, Sudan'ın Bingazi Konsolosu Abdulhalim Ömer'in, Beyda kentindeki hapishanede tutulan Sudanlıların durumunu incelediği sırada, dün polis tarafından alıkonulduğunu, bakanlığın da serbest bırakılması için yoğun çaba sarf ettiğini belirtti. "Bakanlık, Libya'nın Hartum Büyükelçisi Sola'yı çağırarak, konsolosun hiçbir şart öne sürülmeksizin derhal serbest bırakılmasını talep etti" diyen Sadık, hükümetin Sudanlı diplomatların hedef alınmasına ilişkin tepkisinin, bakanlıktaki ikili ve bölgesel ilişkiler müdürü Defullah el-Hac tarafından büyükelçiye aktarıldığını kaydetti.
Sadık'ın açıklamasında konsolosun alıkonulmasının, "uluslararası kanunları ihlal anlamı taşıdığı ve iki ülke arasındaki ilişkileri gözetmeyen bir eylem" olduğu da ifade edildi.
Sudan'ın Bingazi Konsolosu Abdulhalim Ömer'in, dün Libya'nın Beyda kentindeki hapishanelerde tutulan Sudanlıları teftiş ettiği sırada polis tarafından alıkonulduğu bildirilmişti.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...