Şucaiyye katliamı, 32 senelik acıları hatırlattı

Şucaiyye katliamı, 32 senelik acıları hatırlattı

DÜNYA Haberleri

İsrail'in, Gazze'nin Şucaiyye mahallesinde yaptığı saldırı 1982 yılında Lübnan'da Sabra ve Şatilla mülteci kamplarında yaşanan katliamı hatırlattı.

Şatilla Mülteci Kampı'nda yaşayan Fayiz Muhammed en-Nedavi, "Şucaiyye'de olanlar, yıllar önce burada Şatilla'da yaşananların tekrarından başka birşey değildi. O zamanlar 9 yaşındaydım. O gün bu sokaklar da tıpkı bugün Şucaiyye'de olduğu gibi cesetlerle doluydu. Şucaiyye'de çekilen görüntüleri izlediğimde adeta çocukluğumdaki o sahneleri yeniden izledim" dedi. Muhammed Surur isimli Filistinli, katliamalar arasındaki benzerlik için "Sahne de kasap da suçlu da aynı" sözlerini kullanırken "Şucaiyye katliamı Filistin halkına direnişten vazgeçmeleri için bir mesajdı. Ancak direniş devam edecek" dedi. Şucaiyye'ye yapılan saldırılarda şu ana kadar 72 Filistinli'nin cesedine ulaşıldı, 400'ün üzerinde kişi de yaralandı. Ancak enkaz altında çok sayıda cesedin olduğu tahmin ediliyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...