Suç dosyası kabarık! O hain PKK'lı çıktı

- Güncelleme:
Suç dosyası kabarık! O hain PKK'lı çıktı

Dünya Haberleri

İsveç’te Kur’ân-ı kerim yakan hainin Suriye ve Irak’ta Haşdi Şabi ve PKK ile birlikte en az 200 kişinin katledilmesinde aktif rol aldığı ortaya çıktı.

YILMAZ BİLGEN'İN HABERİ - Cami önünde Kur’ân-ı Kerim yakarak İsveç’te tarihin en alçak provokasyonlarından birine imza atan Irak asıllı Silwan Sabah Matti Mumika’nın Suriye ve Irak’ta Haşdi Şabi ve PKK ile birlikte çok sayıda katliama karıştığı ortaya çıktı. Irak Yüksek Mahkemesi, terörist provokatör hakkında soruşturma başlatırken Irak hükûmeti de provokatörün iadesini istedi. Yüksek Mahkeme, terörist hakkında yeni bir soruşturma başlattı ve tutuklanmasını istedi. İsveç’e PKK tarafından götürülen Musul-Başika doğumlu Mumika, iade edilmesi durumunda savaş suçu ve kutsal değerleri aşağılama suçlarından yargılanacak.

Suç dosyası kabarık! O hain PKK'lı çıktı

ÜÇ YIL HAPİS YATMIŞ

Irak’ın Musul vilayetine kayıtlı 1986 doğumlu Silwan Sabah’ın kabarık bir suç dosyası var. Silwan Sabah Matti Mumika'nın, Telafer, Sincar ve Musul merkez ile kırsal köylerinde sayısız baskına karıştığı belirlendi. Bu suçlar nedeniyle Baduş Hapishanesi’nde üç sene yatan provokatör, Irak’taki savaş suçlarını Haşdi Şabi destekli Süryani Birlik Partisi bünyesinde kurulan silahlı grupla işledi. Partinin 2014 yılında kurucusu ve başkanı olan Mumika’nın Irak’ta DEAŞ bahanesi ile 70’den fazla çocuk, kadın ve yaşlının öldürülmesine doğrudan karıştığı belirtildi. Katliam yanında birçok köyden traktör, tahıl ve para çalan provokatör, Musul merkezde de birçok yağmaya katıldı. Hapis sonrası Sincar’da PKK’ya katılan Mumika, terör örgütü ile birlikte Suriye’ye geçti. Rakka, Münbiç, Deyrizor ve Haseke’de PKK ile birlikte 30’un üzerinde katliam yapan Irak kökenli teröristin 100’den fazla sivilin vahşice öldürülmesinden sorumlusu olduğu kaydedildi. Provokatör terörist, İsveç’e de PKK kontenjanından İsveç Demokratları Üyeleri tarafından götürüldü.

İSVEÇ POLİSİ KORUDU

İsveç’in başkenti Stockholm’de Irak asıllı Silwan Sabah Matti Mumika isimli bir şahıs bayramın birinci günü Stockholm Camii önünde polis koruması altında Kur’ân-ı kerim yakmıştı.

Suç dosyası kabarık! O hain PKK'lı çıktı

IRAK İADESİNİ İSTEDİ

Alçak girişime en büyük tepkinin verildiği Irak’ta binlerce kişi İsveç Büyükelçiliği önünde toplandı ve Irak doğumlu Mumika ile birlikte eyleme izin veren İsveç yönetimine tepki gösterdi. Bağdat’taki büyükelçilik binasındaki İsveç ulusal amblemi (Three Crowns) yerinden sökülerek kırıldı. Irak güvenlik birimlerinin hazırladığı suç dosyası ve üst mahkemenin verdiği karara binaen Irak Dışişleri Bakanlığı hâlen Irak pasaportu taşıyan İsveç’in Södertalije bölgesinde yaşayan Mumika’nın resmen iadesini istedi. Irak’ta konuştuğumuz üst düzey bir isim, İsveç ve Irak arasında var olan bir anlaşma hükmüne göre Mumika’nın iade edilmesi gerektiğini kaydetti ve İsveç yönetiminin uluslararası hukuka uygun davranmasını beklediklerini ifade etti.

TEKRAR YAPACAĞIM

Polise verdiği ilk ifadesi ortaya çıkan terörist Silwan Mumika, eyleminin tepkiye yol açacağını bildiğini ancak yine de durmadığını söyledi. İsveç gazetesi Expressen’e konuşan Mumika, binlerce ölüm tehdidi aldığını iddia etti ve “10 gün içinde Irak’ın Stockholm’deki büyükelçiliği önünde Irak bayrağını ve Kur’ân-ı kerim’i yakacağım” dedi.

Düzenleyen:  - Dünya
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...