Starlink Ukrayna'da saldırılara direniyor: Elon Musk'tan ilk açıklama

Düzenleyen:
Starlink Ukrayna'da saldırılara direniyor: Elon Musk'tan ilk açıklama

DÜNYA Haberleri

Avrupalı yetkililer, Rusya’nın Viasat ağına yönelik bir siber saldırının arkasında olduğunu ileri sürdü. Elon Musk ise SpaceX şirketinin Starlink internet uydularını siber saldırılardan korumak için mücadele ettiğini açıkladı.

ABD, İngiltere, Kanada, Estonya ve Avrupa Birliği yetkililerinin yaptığı yeni bir açıklamaya göre, Rusya-Ukrayna savaşının başlangıcında on binlerce internet modemini kesintiye uğratan siber saldırının arkasında Rusya bulunuyor. Reuters’ın haberinde, Şubat ayı sonlarında Viasat'ın KA-SAT ağına yönelik dijital saldırının tam da Rus zırhlılarının Ukrayna'ya girmesiyle gerçekleştiği vurgulandı. 

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, siber saldırının işgal sırasında Ukrayna komuta ve kontrolünü bozmayı amaçladığını söyledi. Ayrıca bu eylemlerin diğer Avrupa ülkelerini de etkilediği belirtildi.

STARLİNK SALDIRILARA DİRENİYOR

İngiltere Dışişleri Bakanı Liz Truss, uydu internet saldırısını ‘kasıtlı ve kötü niyetli’ olarak nitelendirdi. AB Konseyi kesintinin Ukrayna’nın yanı sıra bazı AB üyesi ülkeleri de etkilediğini açıkladı. 

Viasat kesintisi, Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinden bu yana gerçekleştirilen en görünür siber saldırı olmaya devam ediyor. Bu saldırının kesin sonuçları kamuoyuna açıklanmasa da hükümet raporları KA-SAT'ın Ukrayna askeri ve polis birimlerine internet bağlantısı sağladığını gösteriyor.

Starlink internet uydularını geliştiren uzay şirketi SpaceX’in kurucu CEO’su Elon Musk, şirketinin Ukrayna'da bulunan Starlink uydu geniş bant hizmetinin, Rusya'nın siber savaş engelleme ve bilgisayar korsanlığı girişimlerine direndiğini söyledi. Ancak Twitter'da çalışmalarını artırmaya devam ettiklerini belirtti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...