Srebrenitsa'da ölüm yürüyüşü

Srebrenitsa'da ölüm yürüyüşü

DÜNYA Haberleri

Srebrenitsa'daki soykırımdan kaçanların kullandığı orman yolunda her yıl düzenlenen 3 günlük ''ölüm yürüyüşü'' dün başladı.

Bosna-Hersek'in doğusundaki Srebrenitsa, 11 Temmuz 1995'te Ratko Mladiç'in birlikleri tarafından işgal edilmişti. Bunun üzerine soykırımdan korkan kurbanlar, orman yolunu kullanarak Tuzla kentine kaçmıştı. O günden bu yana aynı güzergahta her yıl düzenlenen 3 günlük ''ölüm yürüyüşü'' binlerce kişinin katılımıyla başladı. Türkiye'nin yanı sıra İspanya, ABD, Suudi Arabistan, Hırvatistan, Almanya, Avusturya ve Avrupa'nın diğer ülkelerinden binlerce kişi, Bosna-Hersek'teki savaş trajedisinin en acısının yaşandığı Srebrenitsa'dan kaçanların kullandığı "ölüm yolu"nda buluştu. nbsp;18 yıl önce yaşanan insanlık trajedisine karşı tek vücut olan katılımcılar, amaçlarının benzer acıların bir daha yaşanmamasına katkı sağlamak ve Srebrenitsa kurbanlarını unutturmamak olduğunu söyledi. Yürüyüş, perşembe günü Srebrenitsa soykırımı anma etkinliklerinin yapılacağı Potoçari Mezarlığı'nda sona erecek. NEZUK AA

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...