Soykırımı inkar eden cezalandırılacak!

Soykırımı inkar eden cezalandırılacak!

DÜNYA Haberleri

Bosna Hersek Federasyonu'nda soykırımı inkar yasası yürürlüğe girdi.

Bosna Hersek'i oluşturan iki entiteden biri olan Bosna Hersek Federasyonu Entitesi'nde soykırımların inkarına ceza öngören yasa Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi.


Fena Ajansı'nın haberine göre bu çerçevede entitede Uluslararası Adalet Mahkemesi, Lahey Eski Yugoslavya Uluslararası Ceza Mahkemesi veya yerel mahkemeler tarafından alınan kararlarla soykırım, insanlığa karşı suç veya savaş suçu olarak tanımlanan olayları inkar edenler 3 aydan 3 yıla kadar hapis cezasıyla karşı karşıya kalacaklar.


Söz konusu kanun sayesinde bundan böyle soykırım kurbanlarının hatıralarına saygısızlık edilemeyeceğini söyleyen yetkililer, Bosna Hersek'te 1991 - 1995 yılları arasında işlenen soykırım ve savaş suçlarını ırkçı ve şövenist yaklaşımlarla inkar edenlerin adalet karşısına çıkarılacaklarını duyurdu.


Benzer bir yasanın Bosna Hersek Parlamentosu'nda geçirilmesine yönelik girişimler de olmuş lakin tasarılar yeterli desteğe ulaşamamıştı.


Kaynak: Zambak.ba

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...