Son dakika... Ukrayna: Karadeniz'de büyük bir Rus gemisini imha ettik

Düzenleyen: / Kaynak: AFP
- Güncelleme:
Son dakika... Ukrayna: Karadeniz'de büyük bir Rus gemisini imha ettik

DÜNYA Haberleri  / AFP

Karadeniz'de savaş hareketliliği yaşanıyor. Ukrayna, Karadeniz'de büyük bir Rus gemisini imha ettiklerini açıkladı. Ukrayna Hava Kuvvetleri Komutanı Kalibr seyir füzesi taşıyıcısının batırıldığını doğruladı.

Son dakika: Ukrayna, Karadeniz'de büyük bir Rus gemisini imha etti.

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırılarıyla alev topuna dönen Karadeniz'de sıcak dakikalar yaşanıyor. Ukrayna ordusu, Rus Karadeniz filosunu hedef almaya devam ediyor.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelensky tarafından yapılan açıklamada Karadeniz'de büyük bir Rus gemisinin imha edildiği belirtildi. 

Volodimir Zelensky, Genelkurmay toplantısında Ukrayna'nın Karadeniz'deki operasyonlarına ilişkin bilgi verdi.

Zelensky, "Rus savaş gemisinin Kerç tersanesinde başarıyla vurulmasını sağlayan herkese teşekkür ediyorum. Bu çok önemli; Ukrayna'ya yönelik Rus terörünün bir başka kaynağı da ortadan kaldırıldı." diye konuştu.

Son dakika... Ukrayna: Karadeniz'de büyük bir Rus gemisini imha ettik

KALİBR SEYİR FÜZESİNİ TAŞIYAN GEMİ BATIRILDI

Ukrayna Hava Kuvvetleri Komutanı Pazar günü, Ukrayna kuvvetlerinin Rus Karadeniz Filosunun "en gelişmiş gemilerinden" biri olan Kalibr seyir füzesi taşıyıcısını batırdığını doğruladı.

Komutan Mykola Oleshchuk Cumartesi günü Ukrayna Hava Kuvvetleri pilotlarının Kerç'e başarılı saldırılar düzenlediğini ve muhtemelen Rusya'nın Karadeniz Filosunun Kalibr seyir füzelerini taşıyabilen en modern gemilerinden birini batırdığını bildirmişti.

Donanma Kaptanı Andrii Ryzhenko Radio Free Europe/Radio Liberty'nin araştırma programı Schemes'e, 5 Kasım'da yayınlanan uydu görüntülerinin Ukrayna'nın 4 Kasım'da Kırım'a düzenlediği saldırıların Rus "Askold" seyir füzesi gemisine zarar verdiğini gösterdiğini söyledi.

Askold gemisi, Rus kuvvetlerinin Ukrayna genelindeki altyapıya saldırmak için kullandığı sekiz Kalibr füzesini taşıyabiliyor.

RUSYA-UKRAYNA SAVAŞINDA SON DURUM

Rusya'nın bölgedeki jeopolitik çıkarlarını, vatandaşlarını ve konuşlandırılmış askerlerini koruduğunu iddia eden Devlet Başkanı Vladimir Putin, müdahale için parlamentodan onay aldı ve  21 Şubat 2022 de Rusya Donetsk ve Luhansk Halk Cumhuriyetlerini resmen tanıdığını açıkladı.

Rusya lideri Putin, 24 Şubat 2022 tarihinde ise Ukrayna'ya yönelik kara herakatı başlattıklarını resmen duyurdu. 2021'de diplomatik krizin ardından Ukrayna sınırlarına yakın bölgelere askeri yığınak yapan Rusya, 24 Şubat 2022'de geniş çaplı bir şekilde Ukrayna'ya saldırdı.

İki yıla yaklaşan savaşta bilanço her geçen gün artıyor. On binlerce kişi hayatını kaybederken, milyonlarca kişi yerinden edildi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AFP
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...