Son dakika: Sudan'a giden Türk tahliye uçağına ateş açıldı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Son dakika: Sudan'a giden Türk tahliye uçağına ateş açıldı

DÜNYA Haberleri

Son dakika haberi: Milli Savunma Bakanlığı, Sudan'da mahsur kalan Türk vatandaşlarını tahliye görevi için bölgeye giden uçağa hafif silahla ateş açıldığını duyurdu. Açıklamada, "Uçağımız emniyetle iniş yapmış, personelden yaralanan olmamıştır" ifadesi yer aldı.

Son dakika haberi: Sudan’da 15 Nisan'da ordu ile Hızlı Destek Kuvvetleri (HDK) arasında başlayan çatışmalar ateşkese rağmen sürüyor. Uçaklar bombardımanlara gece-gündüz devam ederken aralarında Türkiye, ABD, Çin, Rusya ve Suudi Arabistan'ın da olduğu 50'den fazla ülke, vatandaşlarını tahliye etmeye devam ediyor. Bu kapsamda Sudan'a tahliye uçağı gönderen Türkiye, gönderilen uçağa hafif silahla ateş açıldığını duyurdu.

UÇAK EMNİYETLE İNİŞİNİ GERÇEKLEŞTİRDİ

Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, çatışmaların devam ettiği Sudan’da mahsur kalan Türkleri tahliye görevi için Wadi Sayidna’ya giden C-130 tahliye uçağına hafif silahla ateş açıldı. Uçak, emniyetle inişini gerçekleştirdi. Personelden yaralanan olmadığı bildirilirken, uçakta gerekli kontroller yapılıyor.

MSB'den yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Çatışmaların devam ettiği Sudan’da mahsur kalan vatandaşlarımızı tahliye görevi için Wadi Sayidna’ya giden C-130 tahliye uçağımıza hafif silahla ateş açılmıştır. Uçağımız emniyetle inişini gerçekleştirmiştir. Personelimizde yaralanan olmamakla birlikte uçağımızda da gerekli kontroller yapılmaktadır."

Son dakika: Sudan'a giden Türk tahliye uçağına ateş açıldı

TAHLİYELER DEVAM EDİYOR

Anadolu Ajansı'nın haberine göre; tahliye için çalışmalarını sürdüren ülkeler vatandaşlarını karadan Etiyopya ve Mısır, denizden ise Port Sudan Limanı üzerinden ve hava yoluyla tahliye etmeye devam ediyor.

Port Sudan Havalimanı’na inen çeşitli ülkelere ait askeri uçaklar ve yolcu uçakları, Sudan’dan tahliye edilmek isteyen vatandaşlarını alarak ülkelerine ulaştırıyor. Son olarak Endonezya Hava Kuvvetleri’ne ait bir uçak, ülkede bulunan vatandaşlarının tahliyesini sağladı. (Kaynak: Anadolu Ajansı)

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...