Son dakika: Putin'den İsrail'in Gazze'deki hastane saldırısına ilk yorum

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Son dakika: Putin'den İsrail'in Gazze'deki hastane saldırısına ilk yorum

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

Rusya Devlet Başkanı Putin, İsrail’in Gazze'deki hastaneye katliam saldırısıyla ilgili "Korkunç bir olay ve felakettir." yorumunda bulundu.

İsrail'in dün akşam Gazze'deki el-Ehli Baptist Hastanesine yönelik binden fazla kişinin hayatını kaybettiği saldırının ardından dünya ayağa kalktı. Kınama mesajları peş peşe gelirken bir açıklama da Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'den geldi.

"KORKUNÇ BİR OLAY VE FELAKET"

Vahşi saldırı hakkında ne diyeceği merakla beklenen Vladimir Putin, saldırıyı korkunç bir olay ve felaket olarak niteledi.

Pekin'de Çin Devlet Başkanı Şi Cinping ile görüşmesinin ardından konuşan Putin, "Hastaneye yapılan saldırı korkunç bir olaydır. Yüzlerce ölü ve yüzlerce yaralı elbette bir felakettir.

"UMARIM BİR SİNYAL OLUR"

Umarım bu, bu çatışmayı bir an önce bitirmemiz gerektiğine dair bir sinyal olur. Her halükarda bazı temas ve müzakerelerin başlatılması olasılığına odaklanmalıyız." ifadelerini kullandı.

'MASUMİYETİNİZİ KANITLAYIN' ÇAĞRISI

Öte yandan Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zaharova, saldırıya ilişkin yaptığı açıklamada İsrail'e "masumiyetinizi kanıtlayın" çağrısı yapmıştı.  Zaharova, "Bölgeyi uzaydan izleyen ABD'li ortaklarınızla birlikte uydu görüntülerini ortaya çıkarın" ifadelerini kullanmıştı.

Son dakika: Putin'den İsrail'in Gazze'deki hastane saldırısına ilk yorum

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...