Son dakika: Mossad ile Hamas Kahire'de bir araya geliyor

Düzenleyen: / Kaynak: Reuters
- Güncelleme:
Son dakika: Mossad ile Hamas Kahire'de bir araya geliyor

DÜNYA Haberleri  / Reuters

Hamas ve Mossad yetkililerinin Mısır’ın başkenti Kahire’de bir araya geleceği iddia edildi. Mossad'ın başkanı ve Hamas'ın siyasi kanadının liderlerinin Kahire'de olduğu ileri sürüldü.

Hamas ve Mossad yetkililerinin Mısır’ın başkenti Kahire’de bir araya geleceği iddia edildi. Reuters'in haberine göre Kahire'de Mossad ile Hamas arasında bir toplantı gerçekleşebilir.

Son dakika haberine göre İsrail istihbarat servisi Mossad'ın başkanı ve Hamas'ın siyasi kanadının liderlerinin Kahire'de olduğu ileri sürüldü.

Katar toplantısının ardından Mossad şefini götüren uçağın İsrail'e geri indiği ve hemen Kahire'ye doğru yola çıktığı aynı sıralarda Hamas liderleri Halid Meşal ve İsmail Haniye'nin de Kahire'ye geldiği iddia edildi.

İSRAİL'İN GAZZE'YE SALDIRILARINDA SON DURUM

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı, İsrail'in "Filistinlilere ve başta Mescid-i Aksa olmak üzere kutsal değerlerine yönelik sürekli ihlallerine karşılık verme” gerekçesiyle kapsamlı saldırı düzenlerken, İsrail ordusu da Gazze Şeridi'ne yoğun hava bombardımanı başlattı.

İsrail, 7 Ekim’den bu yana 38'i Gazze Şeridi içindeki çatışmalarda olmak üzere 354’ü asker 1200 İsraillinin öldüğünü, 5 bin 132 kişinin yaralandığını duyurdu. İsrail’e göre, Kassam Tugayları'nın elinde 239 İsrailli esir bulunuyor.

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığına göre, İsrail'in saldırılarında 4 bin 506’sı çocuk, 3 bin 27’si kadın olmak üzere 11 bin 78 Filistinli öldürüldü, 27 bin 490 kişi yaralandı. Batı Şeria ve Kudüs’te de İsrail güçleri ve Yahudi yerleşimciler, 182 Filistinliyi öldürdü.

Ayrıntılar geliyor...

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Reuters
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...