'Son dakika' koduyla geçtiler: Hatay iki depremle sarsıldı, dünya basını manşetten gördü

Düzenleyen:
- Güncelleme:

DÜNYA Haberleri

6 Şubat'ta Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7,7 ve 7,6'lık depremlerin yaralarını sarmaya çalışan bölge halkı, dün akşam Hatay'da meydana gelen yeni iki depremle sarsıldı. Üç dakika arayla 6,4 ve 5,8'lik sarsıntılar yaşandı, en az 6 kişi hayatını kaybetti, 300'e yakın yaralı var. Türkiye, henüz 6 Şubat'ta yaşanan asrın felaketinin yaraları saramamışken, peş peşe yaşanan bu iki deprem uluslararası alanda da geniş yer buldu.

Türkiye, 6 Şubat'ta Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde meydana gelen 7,7 ve 7,6'lık depremlerin yaralarını sarmaya çalışırken, Hatay yeni bir deprem dalgası ile sarsıldı. Saat 20.04'te ve 20.07'de 3 dakika arayla 6,4 ve 5,8 büyüklüğünde iki yıkıcı deprem meydana geldi. Defne ve Samandağ ilçelerinde meydana gelen deprem, 6 Şubat'taki 'asrın felaketi'nden etkilenen Gaziantep başta olmak üzere, Malatya, Diyarbakır, Kilis, Şanlıurfa, Adıyaman, Osmaniye, Adana ve Elazığ'da da hissedildi.

Dün akşam Hatay'da meydana gelen depremler sonrası 6 Şubat'ta hasar alan bazı binalar yıkıldı. Açıklanan son bilgilere göre; dün akşamki deprem nedeniyle en az 6 kişi hayatını kaybetti, 300'e yakın yaralı var. Henüz 6 Şubat'ın yaralarını saramayan Türkiye'de yaşanan depremler, dünya basınında da geniş yer buluyor. 

'SON DAKİKA' KODUYLA GEÇTİLER

Depremi 'son dakika' koduyla geçen AP, haberde "2 hafta önceki deprem nedeniyle yerle bir olan Hatay 6.4 ile sallandı" ifadelerine yer verdi. ABD merkezli Wall Street Journal ise Hatay sokaklarında yaşananların videosunu paylaştı. Haberde, depremlerin binlerce kişinin ölümünden sonra geldiğinden bahsedildi.

Yunan gazetesi Kathimerini, Türkiye'nin yine güçlü depremlerle sarsıldığını belirtti. Haberde, önce Hatay Defne'de ardıdnan da Hatay Samandağ'da iki büyük depremin olduğundan bahsedilerek, "Bu iki deprem de yıkıcı depremlerin Türkiye ile Suriye'yi vurmasından iki hafta sonra yaşandı" sözlerine yer verildi.

New York Times, depremle ilgili paylaştığı haberde "Başka bir ölümcül deprem" ifadesine yer verirken, depremlerin zaten yıkılan Hatay'da yaşandığı ifade edildi.

'Son dakika' koduyla geçtiler: Hatay iki depremle sarsıldı, dünya basını manşetten gördü

"TÜRKİYE 2 GÜÇLÜ DEPREMLE SARSILDI"

İngiliz gazetesi The Sun "Türkiye ve Suriye'yi vuran felaketten 2 hafta sonra Türkiye 2 güçlü depremle sarsıldı" başlığı ile verdiği haberinde Hatay'da hasarlı binaların çöktüğünden bahsetti. İnsanların caddelerde ve açık alanlarda olduğundan bahseden gazete 3 kişinin de hayatını kaybettiğinden bahsetti.

Guardian da 2 büyük depremin art arda meydana geldiğinden bahsedenler arasındaydı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun açıklamalarına da yer veren gazete, yayımladığı bir harita ile 2 hafta içinde yaşanan felaketin alanlarını gösterdi.

BBC ise "Ölümcül yeni depremler Türkiye'de bir anda insanları hapsetti" başlığı ile araba kamerasından çekilen depremin görüntüsüne yer verdi. Hatay'da olan BBC ekibinin verdiği bildilere göre caddelerde panik yaşandığından bahsedildi.

'Son dakika' koduyla geçtiler: Hatay iki depremle sarsıldı, dünya basını manşetten gördü

CNN'DEN 'ARTÇI' İDDİASI

CNN yaşanan 2 depremin artçı sarsıntı olduğunu iddia etti. Haberde, binlerce insanın ölümünün ardından meydana gelen yeni depremlerde de hayatını kaybedenlerin olduğundan bahsedildi. (Sabah)

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...