Son dakika! İsrail resmen savaş ilan etti! 40 yıl sonra bir ilk!

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Son dakika! İsrail resmen savaş ilan etti! 40 yıl sonra bir ilk!

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

Son dakika haberine göre, Hamas'ın İsrail'in güneyine düzenlediği "Aksa Tufanı" sonrası büyük kayıplar veren İsrail, Netanyahu'nun onayıyla 41 yıl sonra ilk kez resmen savaş hali ilan etti.

İsrail Başbakanlık Basın Ofisinden yapılan açıklamaya göre Başbakan Bünyamin Netanyahu, Savunma Bakanı Yoav Gallant, Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi, diğer istihbarat ve güvenlik üst düzey yetkilileri güvenlik oturumu düzenledi.

1973'TEN BU YANA İLK!

Oturumun ardından ülkede "savaş hali" ilan edildiği ve büyük askeri eyleme geçilmesinin onaylandığı kaydedildi. İsrail Başbakanı Netanyahu, anayasanın 40. maddesini 1973'ten bu yana ilk kez uygulayarak resmen savaş hali ilan etti.

Son dakika! İsrail resmen savaş ilan etti! 40 yıl sonra bir ilk!

Başbakanlığın açıklamasında ayrıca, "Gazze Şeridi'nden düzenlenen kanlı terör saldırısı, İsrail'i savaşa mecbur etti ve savaş 7 Ekim 2023 sabah 06.00'da başladı." ifadeleri kullanıldı. 

BASKINDA 600 İSRAİLLİ ÖLDÜ

İsrail basını, Filistinli unsurların saldırısında ölen İsrailli sayısının 600'e çıktığını açıkladı.

İsrail merkezli Kanal 13 televizyonu ve diğer medya organları, Filistinli gruplarca dün başlatılan ve bugün de devam eden saldırılarda ölen İsraillilere ilişkin güncel bilgileri paylaştı.

Buna göre dünden bu yana devam eden saldırılarda 600 İsrailli hayatını kaybetti, 2 bin kişi yaralandı.

Son dakika! İsrail resmen savaş ilan etti! 40 yıl sonra bir ilk!

İSRAİL, SİVİL YERLEŞİM YERLERİNİ HEDEF ALDI

Gazze'deki İçişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre İsrail güçleri, Gazze'ye yönelik hava saldırısında 3 evi bombaladı.

İlk belirlemelere göre ölü ve yaralıların olduğu ancak net bir sayı verilemediği kaydedilen açıklamada, yıkılan yapıların enkazı altında kalanların olduğu aktarıldı.

DÜNYADAN TEPKİLER

 ALMANYA: Başbakan Olaf Scholz “İsrail’den dehşet verici haberler geliyor. Almanya, İsrail’in yanında” dedi. 

FRANSA: Cumhurbaşkanı Emmanul Macron, İsrail ile dayanışma mesajları vererek, İsrail’in güvenliğine olan bağlılığını dile getirdi. 

İNGİLTERE: Başbakan Rishi Sunak, İsrailli sivillere yönelik saldırıların kendisini şoke ettiğini belirterek “İsrail’in kendisini savunma hakkı mutlaktır” ifadesine yer verdi. 

RUSYA: Dışişleri Bakan Yardımcısı Mihail Bogdanov “İsrail ile Filistin arasındaki düşmanlık, çatışmanın çok tehlikeli bir tekrarı. Tarafların müzakere masasına dönmesi gerekmekte” dedi.

MISIR: Cumhurbaşkanı Abdulfettah Sisi, gerilimin düşürülmesi ve bölgedeki durumun kontrol altına alınması için “diplomatik temasların artırılması” talimatı verdi.

KATAR: Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada “Filistin halkı ile devam eden şiddet olaylarında tek sorumlu İsrail” ifadeleri kullanıldı. 

SUUDİ ARABİSTAN: Sivillerin korunması için her iki tarafa çağrıda bulunan Suudi Arabistan Dışişleri Bakanlığı, barışçıl bir süreç için uluslararası topluma çağrıda bulundu. 

KUVEYT: Uluslararası topluma ve Birleşmiş Milletlere (BM) “sorumluluk üstlenme” çağrısı yaptı.

BM:, İsrail’de hızla artan gerginlikten çok ciddi endişe duyduğunu açıkladı. BM Güvenlik Konseyi, İsrail’de yaşananlar sebebiyle bugün acil toplanma kararı aldı.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Memo 8 Ekim 2023 16:24

Bu Alçak yahudilere bi dur diyecek babayiğit yokmu

Sonraki Haber Yükleniyor...