Son dakika! İsrail, Hamas'ın elindeki rehineleri kurtarmak için Gazze'ye kara harekatı başlattı

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Son dakika! İsrail, Hamas'ın elindeki rehineleri kurtarmak için Gazze'ye kara harekatı başlattı

DÜNYA Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Son dakika! İsrail ordu sözcüsü, Hamas'ın elindeki rehinelerin kurtarılması amacıyla Gazze Şeridi'ne kara harekatı başlattıklarını duyurdu

İsrail ordusu, 7 Ekim'den bu yana yoğun bombardıman altındaki Gazze'ye kara harekatı başlattıklarını duyurdu. İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, "Rehineler için sınırlı kara operasyonu yapılıyor" ifadelerini kullandı.

HAMAS'IN ELİNDE 220 REHİNE BULUNUYOR

Tel Aviv yönetimi, Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugaylarının 7 Ekim'de 220 kişiyi Gazze Şeridi'ne götürdüğünü açıklamıştı. İsrail, 17 gündür devam eden çatışmalar boyunca Gazze'ye çok sayıda rehine kurtarma operasyonu gerçekleştirdi. 

İSRAİL'DEN GAZZE SINIRINDA YIĞINAK

Sınır hattında 8 cephe açan İsrail ordusu, Gazze Şeridi’nin güneyine yakın bir noktaya onlarca tank yerleştirdi. İsrail ordusu bölgeye karadan girmeyi planlarken sınırda bekletilen çok sayıda tank askeri sevkiyatın büyüklüğünü gözler önüne serdi.

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant yaptığı açıklamada, Gazze Şeridi’ne düzenlenmesi planlanan kara harekatının son kara harekatı olmasını istediklerini belirterek, harekatın aylarca sürebileceğini ifade etti.

Son dakika! İsrail, Hamas'ın elindeki rehineleri kurtarmak için Gazze'ye kara harekatı başlattı

HAMAS İLE İSRAİL ARASINDA ÇATIŞMA

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları yaptığı açıklamada, Hamas savaşçılarının Gazze Şeridi'ne sızan İsrail gücüyle çatışmaya girdiğini ve bazı İsrail askeri teçhizatını imha ettikten sonra üslerine geri döndüğünü söyledi.

Grup, yaptığı açıklamada, Gazze'nin güney bölgesindeki Han Yunus'un doğusuna yapılan sızmanın, İsrail güçlerinin bölge çevresinde toplanmış geniş çaplı bir kara saldırısı beklentisinin ortasında gerçekleştiğini söyledi.

Açıklamada, "Savaşçılar içeri sızan güçle çatışmaya girdi, iki buldozer ve bir tankı imha etti ve güvenli bir şekilde üsse dönmeden önce gücü geri çekilmeye zorladı" denildi.

İsrail'in ekipman ve araçlarının imhası konusunda İsrail'den herhangi bir yorum yapılmadı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...