Son dakika... İsrail'den 'Gazze'nin kuzeyinde kontrolü ele geçirdik' iddiası

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Son dakika... İsrail'den 'Gazze'nin kuzeyinde kontrolü ele geçirdik' iddiası

DÜNYA Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Son dakika... İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari Gazze'nin kuzeyinde kontrolü ele geçirdiklerini iddia etti. Sözcü, bugün Gazze'nin kuzeyinden güneyine de 50 bin Filistinli'nin geçtiğini öne sürdü.

İsrail'in Gazee'ye yönelik kanlı saldırılarında bir ay geride kalırken, sivil can kaybı 10 bini geçti. Öte yandan işgalci İsrail ordusu Gazze'de karadan da ilerleyişini sürdürüyor. 

İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari son olarak Gazze'nin kuzeyinde kontrolü ele geçirdiklerini iddia etti.

Sözcü, 7 Ekim'den bu yana devam eden çatışmalarda 351 İsrail askerinin öldüğünü de duyurdu.

ATEŞKESİ KESİN BİR DİLLE REDDETİ

Hagari, "Gazze Şeridi'nde çatışmalara insani verilmesinin yakın" olduğu yönündeki haberleri reddederek ateşkes olmayacağını belirtti.

Hagari, ayrıca Hamas'ın askeri kanadı İzeddin el-Kassam Tugaylarının "Gazze'nin kuzeyinde kontrolü kaybettiğini" iddia etti.

Gazze'deki esirlere ilişkin de açıklamalarda bulunan Hagari, Hamas'ın elindeki esir sayısının 239 olduğunu kaydetti.

GAZZE'DEKİ ÇATIŞMALARDA 34 İSRAİL ASKERİ ÖLDÜ

Hagari, 7 Ekim'den bu yana 351 İsrail askerinin de öldüğünü aktardı.

Ordudan daha önce yapılan açıklamada, bu askerlerin 34'ünün Gazze Şeridi'ndeki "kara faaliyetleri" sırasında Filistinli gruplarla yaşanan çatışmalarda öldürüldüğü duyurulmuştu.

GAZZE'DE CAN KAYBI 10 BİNİ GEÇTİ

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı ise İsrail'in saldırılarında 4 bin 324'ü çocuk, 2 bin 823'ü kadın olmak üzere 10 bin 569 Filistinli öldürüldüğünü, en az 26 bin 475 kişinin yaralandığını duyurdu.

Batı Şeria ve Kudüs’te İsrail güçleri ve Yahudi yerleşimciler, 163 Filistinliyi öldürdü.

İsrail ordusu, Gazze'de binlerce yaralı ile sivilin bulunduğu en büyük sağlık tesisi olan Şifa Hastanesini, Nasr Çocuk Hastanesini, El-Ehli Baptist ve Türk-Filistin Dostluk hastanelerini, tahliyeye zorladığı Filistin Kızılayına bağlı Kudüs ve Endonezya hastanelerinin çevresini vurdu. Saldırılarda yüzlerce kişi öldü ve yaralandı.

İsrail ordusu ile Hizbullah arasında 8 Ekim'den bu yana yaşanan çatışmalarda 63 Hizbullah mensubu ile 4 İsrail askeri öldü.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...