Son dakika! İsrail-Hamas çatışmasında 17. güne girildi: Gazze'de hayatını kaybedenlerin sayısı 5 bini geçti

Düzenleyen: / Kaynak: Ajanslar
- Güncelleme:
Son dakika!  İsrail-Hamas çatışmasında 17. güne girildi: Gazze'de hayatını kaybedenlerin sayısı 5 bini geçti

DÜNYA Haberleri  / Ajanslar

İsrail ile Hamas arasındaki çatışmalar tüm şiddetiyle devam ediyor. Gazze'ye yönelik ağır saldırılarına devam eden İsrail ordusunun bombalaması sonucunda Gazze'de bir günde 400'den Filistinlinin hayatını kaybettiği bildirildi. İsrail savaş uçaklarının Gazze'de 2 hastane yakınını vurduğu belirtildi. DSÖ, Gazze'de her geçen gün ağırlaşan insani duruma dikkat çekerek, hastaneler için bölgeye yakıt girmesine izin verilmesi çağrısında bulundu. Abluka ve saldırı altındaki Gazze'ye yardım taşıyan 3 konvoy, Refah sınır kapısından girişi yaptı. İsrail, kara harekatı için ABD'nin takviyesini bekliyor. İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında aralarında 2 bin 55 çocuğun da olduğu 5 bin 87 kişi hayatını kaybetti

Hamas’ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugaylarının 7 Ekim’deki Aksa Tufanı operasyonuna İsrail, Demir Kılıçlar operasyonuyla karşılık verdi. İsrail, 17 gündür devam eden çatışmalarda 2,5 milyondan fazla insanın yaşadığı Gazze Şeridi’ni havadan, karadan ve denizden bombardımana tabii tutuyor. İsrail ordusunun saldırılarında şu ana kadar 4 bin 700’den fazla Filistinlinin hayatını kaybettiği bildiriliyor. Uluslararası kurumların çatışmaların sonlandırılması için çabalarını kabul etmeyen İsrail, saldırılarına devam ediyor.

İşte, İsrail-Hamas arasındaki çatışmalarda yaşanan son dakika gelişmeleri…

İSRAİL, KARA HAREKATI İÇİN ABD'Yİ BEKLİYOR

İsrail ordu radyosu, Tel Aviv'in bölgeye takviye ABD kuvvetleri gelene kadar Gazze Şeridi'ne yönelik "kara savaşını ertelemeye" karar verdiğini bildirdi. Radyoda yayınlanan haberde, "ABD, İran'ın bölgedeki güçlerine yönelik saldırılarının artması endişesiyle kara manevrasına hazırlık olarak Orta Doğu'ya takviye Amerikan kuvvetleri göndermeyi planladığını İsrail'e bildirdi." ifadesi kullanıldı.

Haberde, tahminlere göre takviye ABD güçleri gönderilene kadar beklenmesi ve kara harekatının ertelenmesi konusunda mutabık kalındığı kaydedildi.

İsrailli yetkililerin, operasyonun ertelenmesinin tek nedeninin bu olmadığını belirttikleri aktarılırken, askeri güçlerin operasyonel hazırlığının arttırılması, Hamas'ın elindeki esirler meselesine çözüm bulunması ve ek serbest bırakma anlaşmalarının uygulanma olasılığı gibi başka nedenlerin de olduğuna işaret edildi.

GAZZE'DE CAN KAYBI 5 BİN 87'E YÜKSELDİ

17 gündür İsrail ordusunun ağır bombardımanı altındaki Gazze Şeridi’nde can kaybı 5 bin 87’ye yükseldi. Gazze’deki Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada ölenlerin 2 bin 55’inin çocuk, 1.119’unun ise kadın olduğu belirtildi.

YUNANİSTAN BAŞBAKANI MİÇOTAKİS İSRAİL'DE 

Yunanistan Başbakanı Kyriakos Miçotakis, İsrail’in başkenti Tel Aviv’e ziyaret gerçekleştiriyor. Cumartesi günü Mısır’da Kahire Barış Zirvesi’nde Gazze’de hiçbir askeri müdahalenin bölgede siyasi bir çözümün yerini almayacağını ifade etmişti.

GAZZE'YE 3. YARDIM KONVOYU GİRİŞ YAPTI

İsrail’in ablukası ve saldırısı altındaki Gazze'ye yardım taşıyan 3. konvoy Refah Sınır Kapısı'ndan giriş yaptı. Mısır Kızılay’ından yapılan yazılı açıklamada, “yardımların temel tıbbi ve yardım ihtiyaçları dikkate alınarak hazırlandı” denildi.

İSRAİL'DEN GAZZE'YE KARA HAREKATI

İsrail ordusu, Hamas’ın elindeki rehinelerin kurtarılması için Gazze Şeridi’ne kara operasyonu başlattıklarını duyurdu. Ordu sözcüsü Daniel Hagari, “Rehineler için sınırlı kara operasyonu yapılıyor” dedi.

İsrail ordu sözcüsü Hagari, Hamas’ın 7 Ekim’deki sürpriz saldırısında 222 İsrailli ve yabancı uyruklu kişiyi rehin aldığını ifade etti. Sözcü, söz konusu rehinelerin Gazze Şeridi’nde tutulduğunu söyledi.

BİDEN'DEN BEŞ ÜLKENİN LİDERİYLE İSRAİL-HAMAS'I GÖRÜŞTÜ

ABD Başkanı Biden, Kanada, Fransa, Almanya, İtalya ve İngiltere'nin liderleriyle İsrail-Hamas çatışmasını görüştü

Son dakika!  İsrail-Hamas çatışmasında 17. güne girildi: Gazze'de hayatını kaybedenlerin sayısı 5 bini geçti

İSRAİL'İN SALDIRILARIN 4 BİN 700 FİLİSTİNLİ HAYATINI KAYBETTİ

İsrail ordusunun 7 Ekim'den bu yana devam eden saldırılarından 4 bin 700 Filistinlinin hayatını kaybettiği bildirildi. 1 milyon 400 binden fazla insanın yerinden edildiği saldırılarda 5 bin 500 binanın tamamen yıkıldığı aktarıldı. 

DSÖ: GAZZE’YE YAKIT GİRMELİ

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Başkanı Tedros Adhanom Ghebreyesus, Gazze’deki hastanelerin çalışması için akaryakıt sevk edilmesi gerektiğini söyledi. Ghebreyesus, İsrail yönetiminin yakıt transferine izin vermesi için çağrıda bulundu.

GAZZE’DE 2 HASTANE YAKININA SALDIRI

Filistin’in resmi haber ajansı WAFA, İsrail’in Gazze’de binlerce sivilin sığındığı El Şifa ve Kudüs hastanelerinin yakınlarına hava saldırıları düzenlediğini aktardı.

İSRAİL’İN 22 EKİM’DEKİ SALDIRILARINDA 400 FİLİSTİNLİ HAYATINI KAYBETTİ

İsrail ordusu, dün 7 Ekim’den bu yana en kanlı saldırılarından birini gerçekleştirdi. Gazze Şeridi’nin çeşitli bölgelerine gerçekleştirilen saldırılarda 400’den fazla Filistinlinin hayatını kaybettiği belirtildi.

Filistin resmi haber ajansı WAFA'nın kentteki tıp kaynaklarından aktardığı bilgilere göre, ölenlerin yüzde 70'ini çocuklar, kadınlar ve yaşlılar oluşturuyor.

WAFA'ya göre, 7 Ekim'den bu yana İsrail saldırıları sonucu hayatını kaybeden Filistinli sayısı 4 bin 700'e yükseldi.

Son dakika!  İsrail-Hamas çatışmasında 17. güne girildi: Gazze'de hayatını kaybedenlerin sayısı 5 bini geçti

İSRAİL ASKERLERİ, BATI ŞERİA’DA 2 FİLİSTİNLİYİ ÖLDÜRDÜ

İşgal altındaki Batı Şeria'da İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu 2 Filistinli yaşamını yitirdi, 4 Filistinli yaralandı.

Filistin Sağlık Bakanlığının açıklamasına göre, İsrail güçleri, Ramallah'ın kuzeyindeki El-Celezun Mülteci Kampı'na saldırı düzenledi. İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu 2 Filistinli hayatını kaybederken, 4 Filistinli ise ağır şekilde yaralandı.

BATI ŞERİA’DA ŞİDDETLİ ÇATIŞMALAR

Batı Şeria’da baskınlar düzenleyen İsrail ordusu ile Filistinliler arasında çatışmalar yaşandı.

El-Aksa Kanalı'nın Telegram sayfasında aktardığı habere göre, İsrail güçleri, Batı Şeria'da birçok kente düzenlediği baskınlar sırasında silahlı direnişle karşılaştı.

Batı Şeria'nın Nablus, Tul Kerim ve Cenin kentlerindeki baskınlara, Filistinliler, silah atışlaryla karşılık verdi.

İSRAİL, GECE BOYUNCA GAZZZE’Yİ BOMBALADI

İsrail savaş uçakları, Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cibaliya Mülteci Kampı'nı bombaladı.

Filistin resmi haber ajansı WAFA'nın haberine göre, savaş uçakları tarafından fırlatılan füze saldırısının ardından Gazze'nin kuzeydoğusundaki bölgelerden yoğun alev ve duman yükseldi.

Saldırıda, Cibaliye Kampı'ndaki Şüheda ailesine ait ev yerle bir edilirken, çevresindeki evler de yıkıldı.

Hava saldırıları sonucu çok sayıda Filistinli hayatını kaybederken, onlarca kişi de yaralandı. Bombardıman sonucu yıkılan evlerin enkazından henüz çıkartılamamış çok sayıda kişinin sivil savunma ekipleri tarafından oldukça kısıtlı imkanlarla kurtarılması için çalışma yürütülüyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Ajanslar
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...