Son dakika: İngiltere'de İçişleri Bakanı görevden alındı!

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:
Son dakika: İngiltere'de İçişleri Bakanı görevden alındı!

DÜNYA Haberleri  / Haber Merkezi

Son dakika haberi: İngiltere'de İçişleri Bakanı Braverman görevden alındı. İngiliz basını, kararın Braverman'ın Londra'da düzenlenen Gazze'ye destek gösterileriyle ilgili skandal açıklamalarıyla ilişkili olduğunu yazdı.

İngiltere'de İsrail'in katliam saldırılarının hedefindeki Gazze için düzenlenen destek gösterileri krize neden oldu. İngiliz basınına göre, Filistin'e destek gösterilerine karşı tutumuyla tartışmalara neden olan İngiltere İçişleri Bakanı Suella Braverman görevinden alındı.
 
İngiltere Başbakanı Rishi Sunak, bu göreve Dışişleri Bakanı James Claverley'i getirdi. Claverley'nin yerine eski başbakanlardan David Cameron'ın atanabileceği yönünde iddialar ortaya atıldı.

POLİSİ TARAF TUTMAKLA SUÇLAMIŞTI

Suella Braverman üzerindeki istifa baskıları, Perşembe günü Times gazetesinde yayımlanan makalesi sonrası artmıştı. Suella Braverman, Filistin'le dayanışma yürüyüşlerine "Bu böyle devam edemez" sözleriyle tepki göstermişti. Gösterilere izin veren Londra polisini "taraf tutmakla" suçlayan Braverman, yürüyüşlerde sergilenen bazı pankartları ve sloganları "hastalıklı, tahrik edici ve suç niteliği taşıyan" şeklinde yorumlamıştı. Suella Braverman üzerindeki istifa baskıları, Perşembe günü Times gazetesinde yayımlanan makalesi sonrası artmıştı. 

"NEFRET YÜRÜYÜŞLERİ" DEMİŞTİ

Braverman, Londra'da 14 Ekim'den bu yana her hafta düzenlenen Filistin ile dayanışma yürüyüşlerini "nefret yürüyüşü" olarak nitelendirmiş, polisi de Filistin eylemleri söz konusu olduğunda "çifte standart uygulamakla" itham etmişti.

SUNAK MAKALEYİ ONAYLAMAMIŞTI

Başbakan Sunak'ın Braverman'ın makalesini onaylamadığı ortaya çıkmıştı. Braverman eski başbakan Liz Truss'ın hükümetinde de İçişleri Bakanı olarak görev yapmış ancak resmi bir belgeyi kişisel e-mail adresinden göndermesinin ardından istifa etmişti. Truss'ın istifası sonrası Muhazafakar Parti lideri seçilen ve hükümeti kuran Rishi Sunak, Suella Braverman'a aynı görevi vermişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...