Son dakika: Hollanda'da hükümet düştü!

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Son dakika: Hollanda'da hükümet düştü!

DÜNYA Haberleri

Son dakika:Başbakan Mark Rutte, ülkeye gelen göçmen sayısını 200 ile sınırlandırmak istemiş, kabul edilmemesi halinde hükümeti düşürmekle tehdit etmişti. 12 yıldır görevde olan Rutte, dediğini yaptı. Hollanda'da göç politikası konusundaki anlaşmazlığı aşamayan hükümet düştü.

Euronews'in haberine göre Hollanda'da iktidardaki koalisyonu oluşturan siyasi partiler, göç konusunda devam eden anlaşmazlığı aşamayınca hükümet düştü. 

GÖÇMEN KRİZİ BÜYÜDÜ

Ülkede savaş bölgelerinden gelen mültecilerin çatışmalar sonrası ülkelerine geri dönmesini öngören mülteci düzenlemesi hükümet içinde bir süredir görüş ayrılıklarına neden oluyordu.

12 yıl koalisyon hükümetleriyle başbakan olarak görevde kalan Başbakan Mark Rutte, dördüncü dönemine Ocak 2022'de 271 gün süren müzakereler sonucu kurulan dörtlü koalisyonla başlamıştı. 

AYDA 200 MÜLTECİ

Savaş bölgelerinden kaçan mülteci yakınlarının aile birleşimi ile Hollanda'ya gelmesini ayda 200 ile sınırlandırmak isteyen Rutte, bunun kabul edilmemesi halinde hükümeti düşürmekle tehdit etmişti.

Fakat ülkedeki dindar protestan seçmenin desteğini alan koalisyon ortağı Hristiyan Demokrat Parti bu plana şiddetle karşı çıkıyordu. 

Bu önlemi sadece fazla göçmen akını olduğunda kullanma teklifi de kabul görmeyince müzakereler sonuçsuz kaldı.

HOLLANDA ERKEN SEÇİME GİDEBİLİR

Macaristan Başbakanı Viktor Orban'dan sonra Avrupa'nın en uzun süre görev yapan ikinci lideri konumundaki Rutte'nin beşinci hükümeti kurmak için erken seçime gitmesi bekleniyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...