Son dakika: Hamas’tan Gazze’deki hastane katliamına ilişkin ilk açıklama!

Düzenleyen: / Kaynak: Turkiyegazetesi.com.tr
- Güncelleme:
Son dakika: Hamas’tan Gazze’deki hastane katliamına ilişkin ilk açıklama!

DÜNYA Haberleri  / Turkiyegazetesi.com.tr

Gazze Şeridi’nde bulunan El Ahli Hastanesi’nin İsrail tarafından vurulmasının ardından Hamas’tan olaya ilişkin ilk açıklama geldi.

İsrail ve Hamas arasındaki çatışmalar 11’inci gününe girerken İsrail, sivil katliamlarına devam ediyor.

İsrail, Gazze Şeridi’ne düzenlediği hava saldırılarında bu kez bir hastaneyi hedef aldı. Gazze’deki Baptist Hastanesi (Al Ahli Arab Hastanesi) İsrail savaş uçakları tarafından bombalandı.

Filistin Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Ashraf Al-Qudra yaptığı açıklamada, İsrail tarafından Baptist Hastanesi'ne düzenlenen hava saldırısında en az 500 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu.

Filistin hükümetinin Gazze’deki Medya Ofisi Başkanı Salam Marouf yaptığı açıklamada, saldırılarda evleri yıkılan Filistinlilerin hastaneye sığındıklarını belirterek, binlerce yerinden edilmiş Filistinlinin bulunduğu sırada İsrail savaş uçaklarının hastaneyi vurduğunu ifade etti.

HAMAS’TAN ‘SOYKIRIM’ AÇIKLAMASI

Gazze Şeridi’ndeki kanlı saldırının ardından Hamas’tan açıklama geldi.

Hamas tarafından yapılan açıklamada, "Gazze Şeridi'ndeki hastane katliamı bir soykırım suçudur. Yüzlerce kişinin ölümüne neden olan korkunç katliam soykırım suçudur. Uluslararası toplum ile Arap ve İslam ülkeleri sorumlulukları üstlenmeli. Abluka altında olan bölgelerde derhal şimdi müdahele edilmelidir." denildi.

İsrail Ordusu'ndan yapılan açıklamada ise "Gazze'de hastane bombalanmasına dair elimizde detaylı bilgi yok" ifadeleri yer aldı.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Turkiyegazetesi.com.tr
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...