Son dakika haberleri... İsrail-Hamas çatışmasında 19. güne girildi: Gazze'de can kaybı 6 bin 546'ya ulaştı! 171 sağlık kurumu vuruldu

Düzenleyen: / Kaynak: Ajanslar
- Güncelleme:
Son dakika haberleri... İsrail-Hamas çatışmasında 19. güne girildi: Gazze'de can kaybı 6 bin 546'ya ulaştı! 171 sağlık kurumu vuruldu

DÜNYA Haberleri  / Ajanslar

İsrail ile Hamas arasındaki çatışmalar 19. gününe girerken, Gazze'ye yönelik bombardıman da devam ediyor. İsrail saldırılarında şu ana kadar 5 bin 797 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi. Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, salgın hastalıklar görülmeye başlandığını duyurdu. İsrail Enerji Bakanı Katz, Hamas üyeleri için idam çağrısında bulundu. Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, Hamas ve İslami Cihad'ın üst düzey yetkilileriyle telefon görüşmesi gerçekleşti. İsrail savaş uçaklar, Suriye'nin Dera kentine saldırı düzenledi. Suriye'den yapılan açıklamada saldırıda 8 askerin hayatını kaybettiği bildirildi. Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, İsrail'in saldırıları sonucunda hayatını kaybedenlerin sayısının 6 bin 546'ya yükseldiğini duyurdu. DSÖ, İsrail'in 19 gündür devam eden saldırılarında 171 sağlık kurumunu vurduğunu açıkladı.

Hamas’ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugaylarının 7 Ekim’deki Aksa Tufanı operasyonu sonrasında İsrail’in 2,5 milyon Filistinlinin yaşadığı Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları 19 gündür devam ediyor.

İşte İsrail-Hamas arasındaki çatışmalarda son dakika gelişmeleri…

İSRAİL, 19 GÜNDE 171 SAĞLIK KURUMUNU VURDU

Dünya Sağlık Örgütü, İsrail’in abluka altındaki Gazze Şeridi’ne 7-24 Ekim tarihleri arasında sağlık hizmetleri veren binalara 171 saldırı gerçekleştirdiğini bildirdi.

İsrail’in sağlık alt yapısına yönelik dikkat çeken son saldırısı geçtiğimiz günlerde Al Ahli Baptist Hastanesi’ne yönelik gerçekleşmiş ve aralarında çok sayıda çocuğun da olduğu 471 kişi hayatını kaybetmişti.

2,5 milyon insanın yaşadığı Gazze Şeridi’nde saldırılardan korunmak amacıyla binlerce İsrail’in hedef aldığı hastane ve sağlık kurumlarına korunmak amacıyla sığınıyor.

İsrail’in ayrım gözetmeden gerçekleştirdiği saldırılarda şu ana kadar 600 binden fazla insanın yerlerinden edildiği aktarılmıştı.

GAZZE'DE CAN KAYBI 6 BİN 546 OLDU

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, İsrail'in sivillere yönelik saldırılarında kaydedilen can kayıpları ve yaralılara ilişkin son durum bilgilerini paylaştı.

Buna göre, söz konusu saldırılarda şimdiye kadar, 2 bin 704'ü çocuk ve 1584'ü kadın olmak üzere 6 bin 546 sivil hayatını kaybetti. Bakanlık ayrıca, 900'ü enkaz altında kalan çocuklar olmak üzere, 1600 kayıp ihbarı aldıklarını bildirdi. İsrail'in saldırılarında 17 bin 439 kişi ise yaralandı.

GAZZE'DE YERİNDEN EDİLENLERİN SAYISI 600 BİNE YÜKSELDİ

Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA), Gazze'de İsrail'in saldırıları sonucu yerinden edilen sivillerin sayısının 600 bine yaklaştığını duyurdu.

İSRAİL'DE HASTANELER KAYNAK EKSİKLİĞİ NEDENİYLE ÇALIŞAMIYOR

Gazze’de hastanelerin durumları da merak edilen konular arasında yer alıyor. İsrail’in yakıt ve yardım gitmesini engellediği Gazze’de çok sayıda hastane kaynak eksikliği nedeniyle tam kapasite olarak çalışamıyor.

İsrail saldırıları sonrasında binlerce insanın sığındığı hastaneler sık sık bombaların hedefi oluyor.

PAPA'DAN İNSANİ YARDIM ÇAĞRISI

Papa Francis, esirlerin serbest bırakılması ve Gazze'ye insani yardım çağrısında bulundu: "Aklım, Filistin ve İsrail'deki vahim durumda. Rehinelerin serbest bırakılması ve Gazze'ye insani yardımların girişine izin verilmeli."

GAZZE'DE TOPLU CENAZE NAMAZI KILINIYOR

İsrail ablukası altındaki Gazze’de can kayıpları 6 bine yaklaşırken, defin işlemlerinde sorunlar yaşanıyor. Hayatını kaybedenler, sokaklarda kılınan toplu cenaze namazI sonrasında defin işlemleri gerçekleştiriliyor.

İSRAİL, SURİYE'Yİ VURDU: 8 ASKER HAYATINI KAYBETTİ

Suriye resmi haber ajansı tarafından yapılan açıklamada, İsrail’in yerel saatle 01.45 sıralarında Golan Tepeleri’nden Dera kenti kırsalındaki askeri noktalara hava saldırısı düzenlediği bildirildi. Saldırıda 8 askerin öldüğü, 7 askerin ise yaralandığı belirtilen açıklamada, ayrıca maddi hasar meydana geldiği kaydedildi.

Saldırıyı doğrulayan İsrail ordusundan yapılan açıklamada ise Suriye topraklarından İsrail’e roket atılmasına karşılık savaş uçaklarının Suriye ordusuna ait askeri noktaları hedef aldığı ifade edildi.

HİZBULLAH LİDERİ, İSLAMİ CİHAD İLE GÖRÜŞTÜ

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, Hamas Siyasi Büro Başkan Yardımcısı Saleh al-Arouri ve İslami Cihad Genel Sekreteri Ziad al-Nakhala'yla, Gazze'de zafer elde etmek için neler yapmaları gerektiğini Lübnan'da görüştü. Nasrallah, İsrail-Filistin çatışmasının başladığı 7 Ekim'den bu yana ilk defa Hamas ve İslami Cihad'ın üst düzey yetkilileriyle bir araya gelmiş oldu.

Son dakika haberleri... İsrail-Hamas çatışmasında 19. güne girildi: Gazze'de can kaybı 6 bin 546'ya ulaştı! 171 sağlık kurumu vuruldu

ABD, HAMAS'A KARŞI KOALİSYON KURUYOR

ABD, Hamas ile çatışmasında İsrail’e tam destek verdiğini bildirirken finansman alanında da Hamas’ı sıkıştırmak için çalışmalar yürütüyor. Hazine Müsteşar Yardımcısı Wally Adeyemo, Washinton'ın Hamas'ın finansmanını hedef alacak uluslararası bir koalisyon kurmayı hedeflediğini söyledi.

Adeyemo, Washington'daki bir etkinliğin oturum aralarında AFP'ye verdiği demeçte, “Hedefimiz hem bölgedeki hem de dünya çapındaki ülkelerle, onların finansmanının peşine düşecek bir koalisyon oluşturmaktır” dedi.

Adeyemo, Avrupa'ya yapacağı bir gezi sırasında “müttefikler ve ortaklarla buluşmayı ve Hamas'ın mali ağının peşine düşmek için koordineli bir şekilde neler yapabileceğimiz hakkında konuşmayı” planladığının altını çizdi.

“GAZZE’YE KARA HAREKATINA HAZIRLANIYORUZ”

İsrail Savunma Kuvvetlerinin (IDF) 13. Golani Tugayı komutanı Yarbay Tomer Greenbaum, Gazze Şeridi’ne kara harekâtı için hazırlıklarını sürdürdüklerini açıkladı. Greenbaum, “Bu sefer sürpriz unsuruna sahip olacağız. Tugayın tüm gelişmiş yeteneklerine ve yüksek standartlarına sahip, yoğunlaştırılmış bir güçle geleceğiz ve galip geleceğiz” dedi.

HAMAS ÜYELERİNE İDAM CEZASI ÇAĞRISI

İsrail Enerji Bakanı Yisrael Katz, bin 400’den fazla İsraillinin hayatını kaybettiği 7 Ekim’deki saldırılara karışan Hamas üyelerine idam cezası verilmesi için çağrıda bulundu.

İSRAİL DUYURDU: GAZZE’YE YAKIT VERİLMEYECEK

İsrail ordu sözcüsü Daniel Hagari, Gazze Şeridi’ne yakıt verilmeyeceğini duyurdu. "Gıda, ilaç, elektrik, suyun güvenli şekilde ulaşacağını" söyleyen Hagari, "Gazze'ye yakıt verilmeyecek." dedi.

Birleşmiş Milletler ve Filistinli yetkililer, Gazze’de sağlık alt yapısının çökeceği uyarısında bulunarak, yakıt tedarik edilmesi için çağrıda bulunmuştu.

Son dakika haberleri... İsrail-Hamas çatışmasında 19. güne girildi: Gazze'de can kaybı 6 bin 546'ya ulaştı! 171 sağlık kurumu vuruldu

BIDEN’DAN ‘İSRAİL’E ABD FRENİ’ SORUSUNA CEVAP

Başkan Joe Biden, basın mensuplarının ABD’nin İsrail’in Gazze’ye yönelik kara harekâtını ertelemesi için baskı yapıp yapmadığı sorusuna kaçamak bir cevap verdi. Biden, soruya “İsrailliler kendi kararlarını veriyor” dedi.

GAZZE'DE CAN KAYBI 6 BİNE YAKLAŞTI

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in Gazze'ye saldırılarında 2 bin 360'ı çocuk ve bin 292'si kadın olmak üzere 5 bin 791 kişinin öldüğünü, 16 bin 297 kişinin yaralandığını duyurdu. Bakanlık Gazze'deki hastanelerde sağlık sisteminin tamamen çöktüğünü aktardı.

Gazze'den düzenlenen saldırılarda 308'i asker bin 400 İsraillinin öldüğü, 5 bin 132 İsraillinin yaralandığı aktarıldı.

GAZE’DE SALGIN HASTALIKLAR GÖRÜLMEYE BAŞLANDI

17 yıldır abluka ve 19 gündür İsrail saldırısı altındaki Gazze’de salgın hastalıkların ortaya çıktığı bildirildi. Gazze’deki Filistin Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, uyuz, ishal, su çiçeği, cilt hastalıkları ve bronşit tespit edildiğini duyurdu.  Açıklamada, "Gazze Şeridi'nde bir günde sağlık ocaklarında çoğu çocuk olmak üzere 3 bin 150 salgın hastalık vakası tespit edildi." ifadeleri kullanıldı.

Son dakika haberleri... İsrail-Hamas çatışmasında 19. güne girildi: Gazze'de can kaybı 6 bin 546'ya ulaştı! 171 sağlık kurumu vuruldu

İSRAİL, SURİYE’Yİ VURDU

İsrail Savunma Kuvvetler, Suriye’den işgal altındaki Golan Tepelerine yönelik roket atışları gerçekleştirilmesinden sonra Suriye’de askeri hedeflerin vurulduğunu açıkladı. IDF, savaş uçaklarıyla roket fırlatma sahalarının vurulduğunu duyurdu.

İSRAİL, GAZZE’YE 18 GÜNDE BİR ATOM BOMBASI ATTI

Gazze’deki hükümetin medya ofisinden İsrail’in saldırılarının şiddetine yönelik dikkat çekici bir açıklama geldi.

Açıklamada, "İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze'ye 12 bin tondan fazla patlayıcıyla saldırı düzenlediği, kilometrekare başına yaklaşık 33 ton patlayıcı düştüğü" kaydedildi.

Gazze'ye düşen toplam patlayıcının gücüne dikkat çekilen açıklamada, İsrail'in Gazze'de şu ana kadar kullandığı patlayıcı miktarının neredeyse ABD'nin 2. Dünya Savaşı'nda Japonya'nın Hiroşima kentine attığı atom bombasının gücüne eşdeğer olduğu vurgulandı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Ajanslar
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
ssda25 Ekim 2023 13:16

korku psikolojisi ,cephe arkasından füze atmakla yetiniyor ,kara harekatına yetecek sayıda askeri yok ...sen vurdun ,şimdi sıra bizde.

Sonraki Haber Yükleniyor...