Son dakika haberi: İsrail'den bir gecede 500 saldırı! Gazze Şeridi ablukaya alınacak

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

Son dakika haberi: İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları gece boyu sürdü. 500'den fazla hava saldırısının düzenlendiği belirtilirken, bir camii de bombaların hedefi oldu. Üç günden bu yana düzenlenen saldırılarda 560 Filistinli, 800 İsrailli hayatını kaybetti. İsrail ise Gazze Şeridi'nin ablukaya alınacağını açıkladı.

Son dakika haberi: Hamas'ın askeri kanadı olan İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın 7 Ekim'de İsrail'e yönelik başlattığı 'Aksa Tufanı' operasyonu devam ediyor. Gazze'den İsrail yönüne binlerce roket atılırken, İsrail ordusu da onlarca savaş uçağıyla Gazze Şeridi'ne saldırı başlattı. Bölgede can kayıpları artmaya devam ederken, İsrail ordusunun Gazze'ye yönelik saldırıları da sürüyor.

MÜLTECİ KAMPI VURULDU

Son bilgilere göre; İsrail ordusu, Gazze'de 113 bin kişinin yaşadığı Cibaliye mülteci kampını bombaladı. Kamptaki onlarca Filistinli hayatını kaybederken, çok sayıda insanın da yaralandığı belirtildi.

GAZZE İÇİN 'TAM ABLUKA' KARARI

İsrail, Gazze Şeridi'nin ablukaya alınacağını açıkladı. Bölgede elektrik, yiyecek ve yakıt olmayacak, her şey kapalı olacak.

Orduya talimat verdiğini belirten İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, "Gazze tamamen ablukaya alınacak. Elektrik, yiyecek ve yakıt sağlanmayacak" ifadelerini kullandı.

Ayrıca, Filistinlilere 'hayvan' benzetmesinde bulunan İsrailli Bakan, "İnsansı hayvanlarla savaşıyoruz ve ona göre hareket edeceğiz" dedi.

Gallant'ın konuşmasının İbranice dilindeki aslında 'hayvanlar' ifadesine yer verilirken, konuşmanın İsrail ordusu tarafından yayınlanan İngilizce çevirisinde 'hayvanlar' yerine 'barbarlar' kelimesinin kullanılması dikkati çekti.

Son dakika haberi: İsrail'den bir gecede 500 saldırı! Gazze Şeridi ablukaya alınacak

FİLİSTİN: HASTANE VE AMBULANSLAR KASTEN HEDEF ALINIYOR

Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda hastane ve ambulansları kasıtlı olarak hedef aldığını belirtti.

Uluslararası topluma İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki tedavi merkezlerine, araçlara ve ambulans ekiplerine yönelik saldırganlığının önüne geçilmesi çağrısında bulunan Filistin Sağlık Bakanı Mey el-Keyle, sağlık ekiplerinin hedef alınmasının uluslararası hukukun ve teamüllerin büyük bir ihlali olduğunu vurguladı.

1000 TONDAN FAZLA  PATLAYICI KULLANILDI

Öte yandan İsrail ordusu, 7 Ekim'den bu yana abluka altındaki Gazze Şeridi'ne düzenlediği hava saldırılarında 1000 tondan fazla patlayıcı kullandığını duyurdu.

İsrail basınına göre, Gazze Şeridi'nden düzenlenen saldırılarda ölen İsraillilerin sayısı 800'ü geçti.

BİR GECEDE 500'DEN FAZLA HAVA SALDIRISI

İsrail ordusu, gece boyu Gazze'ye 500'den fazla hava saldırısı düzenlediğini duyurdu.

İsrail ordusundan konuya dair yapılan yazılı açıklamada, "Gece savaş uçakları, helikopterler, hava araçları ve topçu güçleri, Gazze Şeridi'nde Hamas ve İslami Cihad'a ait 500'den fazla noktayı hedef aldı" ifadeleri yer aldı.

Filistinli grupların bazı yetkilileri yaşadığı gerekçesiyle birkaç yüksek katlı konuta da hava saldırısı düzenlendiği aktarılan açıklamada, Beyt Hanun bölgesinde ise 3 tünelin hedef alındığı kaydedildi.

Açıklamada ayrıca, İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarının süreceğine dikkat çekildi.

Son dakika haberi: İsrail'den bir gecede 500 saldırı! Gazze Şeridi ablukaya alınacak

VURULAN CAMİ SAYISI 7'YE YÜKSELDİ

İsrail savaş uçakları, Gazze’nin orta kesimlerindeki er-Rummal mahallesinde bulunan El Abbas Camisine çok sayıda roketle saldırı düzenledi. Son saldırıda tahrip olan El-Abbas Camisi ile İsrail’in 7 Ekim’den bu yana Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılarıyla yıktığı cami sayısı 7’ye çıktı.

İsrail daha önce de Gazze'deki Es-Susi, El-Yermuk, El-Emin Muhammed, Ahmed Yasin, Muhammed el-Habib ve El-Garbi camilerini vurmuştu.

Öte yandan, İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne yönelik yoğunlaştırdığı saldırıları devam ediyor.

GAZZE SINIRINA YIĞINAK YAPIYOR

İsrail ordusu Gazze'ye yönelik hava saldırılarına devam ederken Filistinli gruplar da roket atışlarını sürdürüyor. Bölgede bunun yanı sıra İsrail ordusunun hazırlıklarındaki hareketlilik göze çarpıyor.

İsrail ordusuna ait buldozerler bölgede yeni siperler kazıyor. Bölgeye yerleştirilen top ve obüslerin namlusu Gazze'ye çevrilmiş durumda. Öte yandan Gazze sınırına yakın bölgelere çok sayıda İsrail askeri ve polisi konuşlandırılmış durumda.

Ayrıca bölgedeki bazı yollarda İsrail güvenlik güçlerinin kontrol noktaları bulunuyor. İsrail güçleri bölgede zaman zaman da devriye atıyor.

Son dakika haberi: İsrail'den bir gecede 500 saldırı! Gazze Şeridi ablukaya alınacak

GAZZE'DEN SIZAN SİLAHLI GRUPLARLA ÇATIŞMA DEVAM EDİYOR

İsrail ordusu, abluka altındaki Gazze Şeridi'nden çevredeki İsrail yerleşimlerine sızan Filistinli silahlı gruplarla çatışmaların devam ettiğini söyledi.

Sözcülük, İsrail güvenlik güçlerinin Gazze Şeridi'ne birkaç kilometre mesafede Beeri beldesinde gece boyunca 70-90 arası silahlı unsurla çatışmaya girdiğini, Filistinli silahlı grupların tamamının buradaki yerleşim yerine sızmayı başaramadığını ve çatışmaların sürdüğünü kaydetti.

İsrail Kamu Yayın Kuruluşu KAN'ın haberine göre İsrail ordusu, 7 Ekim'den itibaren Gazze Şeridi'nden 800-1000 arası Filistinli silahlı unsurun 80 ayrı noktadan İsrail içindeki 20 yerleşim yeri ve 11 askeri üsse girdiğini değerlendirdi.

İsrail güvenlik güçlerinin Gazze Şeridi çevresindeki 7 ayrı noktada Filistinli silahlı gruplarla çatıştığı belirtildi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...