Son dakika: Gazze'yi boşaltın tehdidinde bulunan İsrail'in verdiği ek süre doldu... Tanklar ilerliyor, siviller tedirgin

Düzenleyen: / Kaynak: Ajanslar
- Güncelleme:

DÜNYA Haberleri  / Ajanslar

İsrail ile Hamas arasındaki çatışmalar 8. gününe girdi. İsrail, dün "Gazze'nin güneyi boşaltın" tehdidinin ardından saldırılarını artırırken, verilen 6 saatlik ek süre doldu. Deniz ve havadan gerçekleştirilen saldırılarda 400 binden fazla Gazzeli evlerini terk etti. İsrail ordusu sınıra tank ve asker sevkiyatı yaparken, namlular yönünü Gazze'ye çevirdi. Akşam saatlerinde ise İsrail Savunma Kuvvetleri “Hava, deniz ve karadan ortak ve koordineli bir operasyonla saldırıyı genişletmeye hazırız” açıklaması yaptı.

Hamas’ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, İsrail’e gerçekleştirdiği ‘Aksa Tufanı’ operasyonu sonrasında çatışmalar devam ediyor. İsrail ordusu, dün 2 milyondan fazla Filistinlinin yaşadığı Gazze’nin boşaltılması için BM’ye süre verirken, açık hava hapishanesi olarak tanımlanan yerleşim birimine havadan ve denizden ağır saldırılar gerçekleştiriyor.

İsrail askerlerinin karadan operasyonlarına Tanklar da dahil edildi. Zırhlı birlikler Gazze sınırına ilerliyor. Kara operasyonunun an meselesi olduğu belirtilirken bombardımanın başladığı bildirdildi.

Saat saat gelişmeler...

00:17

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, ABD Başkanı Joe Biden ile Gazze'ye insani yardım koridorları açılmasını görüştü.

Gazze'ye acil insani yardım koridorları açılmasına izin verilmesi, temel maddeler, tıbbi malzemeler, su, elektrik ve yakıt temin edilmesi gerektiğini vurgulayan Abbas, Gazze'deki Filistinlilerin zorla göç ettirilmesine karşı olduğunu belirtti.

23:57

İRAN'DAN İSRAİL'E UYARI: SALDIRILAR DURMAZSA MÜDAHALE EDERİZ

İran'ın Birleşmiş Milletler (BM) aracılığıyla İsrail'e mesaj göndererek, "Gazze'ye saldırıların devam etmesi halinde müdahale etmek zorunda kalacağını" bildirdi.

23:20

DSÖ: HASTANELERİ BOŞALTMAK HASTA VE YARALILAR İÇİN 'ÖLÜM CEZASI'

Dünya Sağlık Örgütü, İsrail'in Gazze'deki hastanelerin boşaltılmasına yönelik baskısını şiddetle kınayarak, bunu hasta ve yaralılar için "ölüm cezası" olarak niteledi.

21:40

GAZZE'YE ÇOK GENİŞ BİR SALDIRI GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ

İsrail Savunma Kuvvetleri Hamas’ın Gazze Şeridi’nin güney kesimine giden Filistinlileri engellediğini idida etti.

IDF sözcüsü Tuğamiral Daniel Hagari, “Hamas, Gazze Şeridi sakinlerinin ana yollarda ilerlemesini zorlaştırıyor ve bu yollardan araçların geçişini engelliyor” ifadelerini kullandı.

Gazze sakinlerine güneye gitmeleri konusunda çağrıyı yineleyen IDF sözcüsü Tuğamiral Daniel Hagari “Hamas, sizi canlı kalkan olarak istiyor. Bu sizin kişisel güvenliğiniz için. Yakın gelecekte Gazze Şehri'ne çok geniş bir saldırı gerçekleştireceğiz” dedi.

19:30

İSRAİL: OPERASYONA HAZIRIZ

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), bugün Gazze Şeridi’ndeki sivillere verilen 10.00-16.00 saatleri arasında bölgenin güneyine geçilmesi çağrısının ardından, sürenin dolmasıyla düzenlenecek operasyonlar hakkında açıklama yaptı. Önemli bir grup operasyonların düzenleneceği belirtilen açıklamada, “Hava, deniz ve karadan ortak ve koordineli bir operasyonla saldırıyı genişletmeye hazırız” ifadeleri kullanıldı.

Lojistik müdürlüğünün birliklere kara harekatı için ihtiyaç duyacakları tüm teçhizatı sağlamak için çalıştığı belirtilen açıklamada, yüzbinlerce yedek askerin hazır olduğu kaydedildi. IDF taburlarının ve askerlerinin ülkenin her yerinde konuşlanmış durumda olduğu aktarılırken, "kara operasyonuna ağırlık vererek savaşın sonraki aşamalarına hazırlık durumunu artırmaya hazırlanıyor” açıklamaları yapıldı.

Son dakika: Gazze'yi boşaltın tehdidinde bulunan İsrail'in verdiği ek süre doldu... Tanklar ilerliyor, siviller tedirgin

17.40

NETANYAHU SINIR BİRLİKLERİNİ ZİYARET ETTİ

İsrail Başbakanı Netenyahu, sınırdaki İsrail askeri birliklerini ziyaret etti. Netanyahu denetleme sırasında askerlere "Bir sonraki aşama için hazır mısınız? Yeni aşama geliyor" ifadelerini kullandı.

Son dakika: Gazze'yi boşaltın tehdidinde bulunan İsrail'in verdiği ek süre doldu... Tanklar ilerliyor, siviller tedirgin

16:53

İSRAİL'İN SALDIRILARINDA 9 ESİR HAYATINI KAYBETTİ

Hamas, İsrail ordusunun Gazze'ye yönelik saldırılarında esir tutulan 9 İsrailinin hayatını kaybettiğini duyurdu. 

16:33

LÜBNAN'DAN İSRAİL'E SALDIRI

Lübnan Hizbullah’ı İsrail’de bazı noktalara topçu saldırış gerçekleştirdi. İsrail ordusu, saldırılara karşılık Lübnan'ın güneyindeki hedeflerin İsrail topçu atışlarıyla karşılık verildiğini duyurdu.

16:17

İSRAİL TOPÇU BOMBARDIMANINA BAŞLADI

İsrail ordusu, günlerdir yığınak yaptığı Gazze'ye topçu bombardımanına başladı.

Son dakika: Gazze'yi boşaltın tehdidinde bulunan İsrail'in verdiği ek süre doldu... Tanklar ilerliyor, siviller tedirgin

15:23

BM'DEN SİVİLLERİ KORUYUN ÇAĞRISI

Birleşmiş Milletler, İsrailli yetkililere, Gazze Şeridi'ndeki BM tesislerine sığınan tüm sivilleri koruma çağrısında bulundu.

14:00

ABD İLE MISIR ANLAŞTI

 ABD ile Mısır, ABD vatandaşlığı olan Filistinliler akşam 4'e kadar Refah sınır kapısından Mısır'a giriş yapabilmesi konusunda anlaştı.

Son dakika: Gazze'yi boşaltın tehdidinde bulunan İsrail'in verdiği ek süre doldu... Tanklar ilerliyor, siviller tedirgin

13.23

GAZZE'DE 2 MİLYON İNSAN RİSK ALTINDA

Birleşmiş Milletler: Gazze Şeridi’nde İsrail su ve elektrik akışını kesmesinden sonra su stoklarının tükendiğini ve 2 milyondan fazla kişinin risk altında olduğunu duyurdu.

13:07

İSRAİL HAMAS KOMUTANINI ÖLDÜRDÜ

İsrail ordusu, 7 Ekim'de İsrail yerleşim yerlerine yönelik sınır ötesi saldırıları yöneten Hamas komutanı Ali Qadhi'nin öldürüldüğünü duyurdu.

13:05

GAZZE'DE CAN KAYBI ARTIYOR

Sekizinci gününe giren İsrail-Hamas savaşında aralarında 724 çocuğun da olduğu 2 bin 215 Filistinli hayatını kaybettiği bildirildi. Çatışmalarda, 1300 İsraillinin de öldüğü duyuruldu.

Son dakika: Gazze'yi boşaltın tehdidinde bulunan İsrail'in verdiği ek süre doldu... Tanklar ilerliyor, siviller tedirgin

10:53

EL KASSAM İSRAİL HELİKOPTERİ VURDU

İsrail basını, Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın Gazze Şeridi yakınlarında bir İsrail askeri helikopterini roketatarla vurarak imha ettiğini bildirdi.

İSRAİL, GAZZE SINIRINA TANK YIĞIYOR

İsrail ordusu, 300 binden fazla yedek askeri silah altına almak için çağrı yaptıktan sonra Gazze'ye geniş kapsamlı kara operasyonu gerçekleştirmek için hazırlıklarını sürdürüyor. Ajansların aktardığı bilgiye göre İsrail ordusu, Gazze'ye hava ve denizden bombardıman yaparken, sınıra da tank ve topçu sistemlerinden oluşan zırhlı birlikler sevk ettiği ifade ediliyor. 

10:45

HAKAN FİDAN'DAN DİPLOMASİ TRAFİĞİ

Türkiye, İsrail’in sivilleri hedef alan saldırılarını sona ermesi için girişimlerini sürdürüyor. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan yoğun bir diplomasi trafiği gerçekleştiriyor. Fidan, Mısır Dışişleri Bakanı Sameh Shoukry’nin davetiyle geldiği Kahire'de temaslarını sürdürüyor. Fidan, burada Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock ile görüşme gerçekleştirdi.

09:45

GAZZE'YE 6 SAATLİK GEÇİŞ İZNİ

İsrail ordu sözcüsü, Gazze Şeridi’ne düzenlenen baskınlarda çok sayıda esir alınmış İsraillinin cesetlerine ve eşyalarına ulaştıklarını açıkladı. İsrail ordusu, Hamas’ın en az 120 kişiyi esir alarak Gazze’de tuttuğunu duyurmuştu.

İsrail Ordusu, Gazze'ye yönelik kara harekatı için hazırlıklarını sürdürürken, 2 milyon insanın yaşadığı yerleşim birimindekilere 6 saatlik 10.00 -16.00 saatleri arasında güvenli geçiş izni verileceğini duyurdu.

Son dakika: Gazze'yi boşaltın tehdidinde bulunan İsrail'in verdiği ek süre doldu... Tanklar ilerliyor, siviller tedirgin

09:30 

İSRAİL'İN SALDIRILARINDA CAN KAYBI ARTIYOR

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, İsrail ordusunun Gazze ve Batı Şeria'daki saldırıları sonucunda bin 900'ün hayatını kaybetti, 7 bin 696 kişinin de yaralandığını duyurdu. Hayatını kaybedenler arasında 600'den fazla çocuğun da bulunduğu bildirildi. 

İsrail Sağlık Bakanlığı ise Gazze'den yapılan saldırılar neticesinde bin 300 kişinin öldüğü, 2 bin 800'ün ise yaralandığını aktardı.

09:15

HAMAS, PUTİN’İN TUTUMUNU TAKDİR ETTİ

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarına tepki göstererek itidal çağrısında bulundu. Hamas, Putin ifadesiyle iligili yaptığı açıklamada, "Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in halkımıza karşı devam eden Siyonist saldırganlığa ilişkin tutumunu, Gazze kuşatmasını reddetmesini takdir ediyoruz." ifadeleri yer aldı.

Son dakika: Gazze'yi boşaltın tehdidinde bulunan İsrail'in verdiği ek süre doldu... Tanklar ilerliyor, siviller tedirgin

09:00

BM GENEL SEKRETERİ: GAZZELİ SİVİLLERİ TAŞIMAK ÇOK TEHLİKELİ

Birleşmiş Milletler, İsrail’in Gazze’den 1,1 milyon Filistinlinin sürülmesi için 24 saat vermesine tepki göstererek yaşananların ‘çirkin’ ve ‘savaş kurallarına aykırı’ olduğunu açıkladı.

Gazze’deki gelişmelerin ele alınacağı Güvenlik Konseyi toplantısı öncesinde açıklamada bulunan BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, Gazzeli sivilleri, gıda ve barınağın bulunmadığı, tam kuşatma altında olan bir alana taşımanın çok tehlikeli olduğunu ve kimi koşullarda mümkün olmadığını söyledi.

08:30

BM: 400 BİN KİŞİ GAZZE’DE EVLERİNİN TERK ETMEK ZORUNDA KALDI

Birleşmiş Milletler (BM) İnsani İşler Koordinasyon Ofisi (UNOCHA), İsrail bombardıman ve tahliye uyarısı sonrasında Gazze Şeridi’nde 400 binden fazla kişinin evlerini terk ettiğini açıkladı. İsrail ordusunun bombardımanını artırması sonucunda evlerini terk edenlerin sayısında büyük bir artış olacağı ifade ediliyor.

Ajanslara yansıyan görüntülerde, sivillerin at arabaları dahil pek çok araçla bombardıman alanından kaçmaya çalıştığı görülüyor.

Son dakika: Gazze'yi boşaltın tehdidinde bulunan İsrail'in verdiği ek süre doldu... Tanklar ilerliyor, siviller tedirgin

07:45

İSRAİL GECE BOYUNCA GAZZE’Yİ BOMBALADI

İsrail ordusunun gece boyunca Gazze Şeridi’ne yönelik bombardımanı sonucunda çok sayıda ölü ve yaralılar olduğu bildirildi. AA muhabirinin aktardığı bilgiye göre İsrail ordusu, Gazze’nin doğu ve batı bölgelerini savaş gemileri, tank ve topçu birlikleriyle vurdu.

07:30

İRAN’DAN TÜM SENARYOLARA HAZIRIZ MESAJI

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Lübnan Hizbullah'ı dahil bölgedeki direniş gruplarının liderlerinin İsrail'e karşı tüm senaryolara hazır olduklarını kendisine bildirdiklerini söyledi.

Abdullahiyan, "Gazze'deki sivillere, kadınlara ve çocuklara yönelik savaş çığırtkanlığı yapanlar, geç olmadan Gazze'de insanlığa karşı işlenen savaş suçlarını durdurmaları konusunda uyarıldı. Direniş, meşum işgal olgusuyla mücadelede üzerine düşen görevi kendi kararları doğrultusunda yerine getirecektir." açıklamasında bulundu.

07:15

İSRAİL, REUTERS KAMERAMANINI ÖLDÜRDÜ

Reuters haber ajansı, Lübnan'ın güneyindeki sınır bölgesinde görev yapan kameramanı İssam Abdullah'ın İsrail tarafından gelen roket saldırısı sonucu öldüğünü açıkladı. X Arapça sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Abdullah'ın hayatını kaybettiği dünkü saldırının İsrail’in sorumlu olduğuna vurgu yapıldı.

Son dakika: Gazze'yi boşaltın tehdidinde bulunan İsrail'in verdiği ek süre doldu... Tanklar ilerliyor, siviller tedirgin

07:00

BEYAZ SARAY: 24 SAATTE 1,1 MİLYONUN GÖÇ ETMESİ ZOR İŞ

Beyaz Saray, İsrail yönetiminin Gazze Şeridi’nin kuzeyine 1,1 milyon insanın 24 saat içerisinde göç etmesi yönündeki talebine ilişkin olarak “zor iş” olduğunu belirtti.

06:45

DOĞU KUDÜS’TE MÜLTECİ KAMPLARINA BASKIN

İsrail askerlerinin işgal altındaki Doğu Kudüs yakınlarında yer alan Kalandiya mülteci kampına baskın düzenlediği bildirildi. Baskın sonrasında kampta çatışma çıktığı bildirilirken can kaybı hakkında bilgi verilmedi.

Katar merkezli El Cezire, İsrail'in bugün erken saatlerde Jericho'daki en az iki Filistin mülteci kampına ve Cenin'e ayrı baskınlar düzenlendiğini baskınlarda yaralananlar olduğunu aktardı.

06:30

İSRAİL: HİZBULLAH TANKSAVAR FÜZESİ ATEŞLEDİ

İsrail Savunma Güçleri (IDF) Sözcüsü Conricus, yaptığı açıklamada, Lübnan sınırındaki durumun oldukça gergin olduğunu açıkladı. Hizbullah savaşçılarının İsrail askerlerine tanksavar füzesi ateşlediğini belirten sözcü, "Kısa bir çatışma oldu ve durum sakinleşti. Daha sonra Hizbullah İsrail'e insansız hava araçları gönderdi ve İsrail uçaklarına karadan füzeler ateşledi.” dedi.

Son dakika: Gazze'yi boşaltın tehdidinde bulunan İsrail'in verdiği ek süre doldu... Tanklar ilerliyor, siviller tedirgin

06:00

İSRAİL ORDUSU, HAMAS’IN ELİNDEKİ ESİR SAYISINI AÇIKLADI

İsrail ordusu, Hamas’ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugaylarının düzenlediği operasyon sonrasında 120’den fazla kişinin esir alındığını doğruladıklarını duyurdu. Esir alınan kişilerin Gazze’de tutulduğunu açıkladı. IDF Sözcüsü Conricus “Gazze'deki Filistinli siviller bizim düşmanımız değil. Onları hedef almıyoruz" dedi.

05:30

AB: GAZZE’NİN BİR GÜNDE TAHLİYESİ İMKANSIZ

Tel Aviv’e ziyaret gerçekleştiren AB dış politika sorumlusu Josep Borrell, İsrail'in bir milyondan fazla insanın Gazze'nin kuzeyini tek bir günde tahliye etmesi yönündeki emrinin "tamamen imkânsız" olduğunu söyledi.

05:00

İSRAİL’DEN BATI ŞERİA’YA SALDIRI

İsrail işgali altındaki Batı Şeria'nın Eriha şehrinde İsrail askerlerinin yoğun operasyonlar gerçekleştirdiği ifade ediliyor. Sosyal medyaya yansıyan videolarda Cenin'e saldıran İsrail ordusuyla Filistinli protestocular arasında çatışmalar olduğu görülürken Eriha'daki baskında en az iki Filistinli yaralandı

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Ajanslar
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...