Son dakika haberi: Endonezya'da peş peşe korkutan depremler! 6,7 ve 7,1 ile sallandılar

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Son dakika haberi: Endonezya'da peş peşe korkutan depremler! 6,7 ve 7,1 ile sallandılar

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

Son dakika haberi: Endonezya'nın Banda Denizi açıklarında art arda 6,7 ve 7,1 büyüklüğünde depremler meydana geldi. İlk belirlemelere göre can ve mal kaybı yaşanmazken, depremin ardından tsunami uyarısı yapılmadı.

Son dakika haberi: Dünyanın birçok farklı bölgesinden deprem haberleri gelmeye devam ediyor. ABD Jeolojik Araştırmalar Kurumu (USGS), Endonezya'da 6,7 ve 7,1 büyüklüğünde iki deprem meydana geldiğini açıkladı.

Depremlerin merkez üssünün Endonezya'nın Maluku eyaletinin yaklaşık 340 kilometre güneyi olduğunu belirtildi. Banda Denizi'nde 10 kilometre derinlikte meydana gelen depremlerde ilk belirlemelere göre can veya mal kaybı olmadı.

Depremin ardından tsunami uyarısı yapılmadı.

6 GÜN ÖNCE 6,1 İLE SALLANMIŞTI

Bölgede son büyük deprem 2 Kasım'da kayıtlara geçmişti. Endonezya Meteoroloji, İklim ve Jeofizik Kurumu, ülkenin güney bölgelerindeki Doğu Nusa Tenggara eyaletinde 6,1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini, depremin merkez üssünün ise Kupang kentinin 21 kilometre kuzeydoğusu olduğunu açıklamıştı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...