Son dakika: ABD'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'AB' restine cevap!

Düzenleyen:
- Güncelleme:

DÜNYA Haberleri

Son dakika haberi: ABD'den bugün Vilnius'ta yapılacak NATO zirvesi öncesi havalimanında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İsveç'in üyeliğine karşı Türkiye'nin AB üyeliğini gündeme getirmesiyle ilgili sözlerine cevap geldi. Açıklamada Türkiye'nin AB'ye üyeliğinin desteklendiği ifade edildi.

NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi, 10-12 Temmuz tarihlerinde Litvanya'nın başkenti Vilnius'ta düzenlenecek. NATO Zirvesi'ne artık sayılı saatler kalırken dünyanın gözü Türkiye'nin İsveç için vereceği kararda.

Zirve için bugün havalimanından hareket etmeden önce basın mensuplarının sorularına cevaplayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsveç'in üyeleğine karşı Türkiye'nin AB üyeliğini şart koştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Avrupa Birliği'nde Türkiye'nin önünü açın biz de İsveç'in NATO'da önünü açalım" dedi.

ABD'DEN İLK YORUM

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözleri tüm dünyada yankı uyandırırken Beyaz Saray'dan konuya ilişkin açıklama geldi. 

Açıklamada, "ABD, Türkiye'nin AB üyelik sürecini her zaman destekledi ve desteklemeye de devam edecek. Üyelik başvurusu süreci AB ile Türkiye arasında bir konu." denildi.

STOLTENBERG DESTEK VERMİŞTİ

NATO Genrel Sekreteri Jens Stoltenberg ise bugün yaptığı açıklamada, Erdoğan'ın sözlerine destek vererek, "Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne üyelik isteğini destekliyorum. İsveç'in üyeliği konusunda burada (Vilnius) olumlu bir karar almak hâlâ mümkün. Herhangi bir kesinliğimiz yok, herhangi bir garantimiz yok, ancak elbette, şimdi zirvenin ivmesine sahibiz"  ifadelerini kullanmıştı.

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Litvanya'da gerçekleşecek NATO Zirve'sine katılmak üzere beşkent Vilnius'a giden Cumhurbaşkanı Erdoğan, yolculuk öncesi yaptığı açıklamada, "Türkiye'yi 50 yıldır AB kapısında bekleten ülkelere sesleniyorum. Önce Avrupa Birliği'nde Türkiye'nin önünü açın biz de İsveç'in NATO'da önünü açalım" demişti.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...