Son dakika haberi: ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Kevin McCarthy görevden alındı

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Son dakika haberi: ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Kevin McCarthy görevden alındı

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

Son dakika haberi: ABD Temsilciler Meclisi’nin Cumhuriyetçi Başkanı Kevin McCarthy, yapılan oylama ile başkanlık görevinden alındı.

Son dakika haberi: ABD Temsilciler Meclisi’nin Cumhuriyetçi Başkanı Kevin McCarthy, yapılan oylama ile başkanlık görevinden alındı. Bu kararla birlikte Amerikan tarihinde kendi partisinden üyelerin de oylarıyla koltuğundan edilen ilk meclis başkanı oldu.

SADECE 6 OY FARK

Temsilciler Meclisi üyesi Cumhuriyetçi Matt Gaetz'in Temsilciler Meclisi Başkanı Kevin McCarthy'nin koltuğundan edilmesi için sunduğu önerge bugün oylamaya sunuldu. Önerge, 210 hayır oyuna karşın, 216 evet oyuyla kabul edildi.

McCarthy'nin görevinden edilmesine Demokratların yanı sıra 8 Cumhuriyetçi "evet" oyu verdi. McCarthy böylece Temsilciler Meclisi başkanlığı görevinden edilmiş oldu ancak temsilci olmaya devam edecek.

Yeni bir başkan seçilene kadar Temsilciler Meclisi'ne geçici başkan olarak Cumhuriyetçi Temsilci Patrick McHenry atandı.

ABD TARİHİNE GEÇTİ

ABD Temsilciler Meclisinde 110 yıldan fazla süredir meclis başkanının koltuğundan edilmesi için ilk kez oylama yapıldı.

McCarthy, kendi partisi içindeki desteğin azalmasının ardından modern Amerikan tarihinde kendi partisinden üyelerin oylarıyla görevinden düşürülen ilk Temsilciler Meclisi Başkanı olarak kayda geçti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...