Son dakika: Eski İtalya Başbakanı Berlusconi öldü

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Son dakika: Eski İtalya Başbakanı Berlusconi öldü

DÜNYA Haberleri

Son dakika haberi: Eski İtalya Başbakanı Berlusconi yaşama veda etti. 86 yaşında ölen Berlusconi, İtalyan siyasetine damga vurmuştu.

Bir süredir sağlık sorunlarıyla boğuşan İtalya'nın eski Başbakanı Silvio Berlusconi, 86 yaşında hayatını kaybetti. İtalyan siyasetine damga vuran Berlusconi, ünlü futbol kulübü Milan'ın da eski sahibiydi.

KRONİK LÖSEMİ TEŞHİSİ KONULMUŞTU

5 Nisan ile 19 Mayıs arasında 45 gün boyunca akciğer enfeksiyonu tedavisi gören ve aynı zamanda kronik lösemi teşhisi bulunan Berlusconi, 9 Haziran'da yeniden aynı hastaneye yatırılmıştı.

BERLUSCONİ KİMDİR?

1994 yılında ilk kez başbakanlık koltuğuna oturan Silvio Berlusconi, 2011 yılına kadar dört kez hükümet kurdu. İtalya'nın en gösterişli politikacılarından biri olan Silvio Berlusconi, skandalları, sayısız yolsuzluk iddiası ve vergi kaçakçılığı suçlamalarıyla lekelenen bir kariyere rağmen 2017'de siyasi arenaya yeniden geri dönüş yaptı.

Halihazırda Forza Italia partisinin liderliğini yürüten tecrübeli politikacı, mevcut iktidar koalisyonunun küçük ortaklarından biriydi.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...