Son dakika.... Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'dan İsrail'e çağrı: 'Seçiminizi yapın'

Düzenleyen: / Kaynak: turkiyegazetesi.com.tr
- Güncelleme:
Son dakika.... Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'dan İsrail'e çağrı:  'Seçiminizi yapın'

DÜNYA Haberleri  / turkiyegazetesi.com.tr

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Danimarkalı mevkidaşı ile ortak basın toplantısında önemli açıklamalarda bulunuyor. Bakan Fidan, Filistin'e ilişkin yaptığı açıklamada 'İsrail uluslararası hukuku ihlal etmektedir. Bu zulüm karşısında sessiz duramayız. Biz hiçbir aman zulme ortak olmadık, olmayacağız. İsrail’den istediğimiz barış çağrımıza kulak vermesidir.' dedi.

Bakan Fidan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

-İsrail'den istediğimiz barış çağrımıza cevap vermesi. Buradan ya daha büyük bir barış ya da daha büyük bir savaş çıkacak.  İsrail Filistin sorununun tek çözümü bağımsız Filistin.

-İsrail uluslararası hukuku ihlal etmektedir. Bu zulüm karşısında sessiz duramayız. İnsani yardımların Gazze’ye kesintisiz ulaşması için çaba sarf edilmelidir. Biz hiçbir aman zulme ortak olmadık, olmayacağız. İsrail’den istediğimiz barış çağrımıza kulak vermesidir. 

-İsrail ve Filistin arasında kalıcı barışın tesisi küresel düzeyde başka bazı sorunların da çözümü için umut tesis edecektir.

'TÜRKİYE ÇOK ÖNEMLİ BİR AKTÖR'

Danimarkalı Bakan Rasmussen ise, "Türkiye, bölge politikasında son derece önemli rol oynayan, dünya politikasında ve Orta Doğu'da çok önemli rol oynayan bir aktör" dedi

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: turkiyegazetesi.com.tr
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...