Son dakika! Afganistan'da intihar saldırısı: Çok sayıda ölü ve yaralı var

Düzenleyen:
Son dakika! Afganistan'da intihar saldırısı: Çok sayıda ölü ve yaralı var

DÜNYA Haberleri

Son dakika! Afganistan’da polis tarafından yapılan açıklamada, başkent Kabil’de düzenlenen intihar saldırısında 19 kişinin hayatını kaybettiği, 27 kişinin ise yaralandığı belirtildi.

Afganistan’ın başkenti Kabil'in batısında bulunan bir eğitim merkezinde sınav girişi sırasında intihar saldırısı gerçekleştirildi. Kabil Polis Sözcüsü Khalid Zadran, kentin batısındaki Kaj adlı eğitim merkezindeki öğrencilerin hayatını kaybettiğini ifade ederek, “Kabil'in 13. ilçesinde bugün üniversiteye hazırlık giriş sınavının yapıldığı Kaj adlı eğitim kursuna saldırı düzenlendi. Edinilen ilk bilgilere göre 19 kişi hayatını kaybetti, 27 kişi de yaralandı” ifadelerini kullandı.

Zadran, saldırının, eğitim merkezinde deneme sınavı yapıldığı sırada düzenlendiğini kaydetti. Görgü tanıkları, saldırının intihar eylemi olduğunu öne sürdü.

Saldırıyı henüz üstlenen olmadı. Kabil'in batısında ağırlıklı olarak Hazara Şiileri yaşıyor. Daha önce de aynı bölgede benzer saldırı olmuş ve saldırıyı terör örgütü DEAŞ üstlenmişti.


Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...