Son dakika: ABD Başkanı Biden 2024 seçimlerinde yeniden aday olacak

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Son dakika: ABD Başkanı Biden 2024 seçimlerinde yeniden aday olacak

DÜNYA Haberleri

Son dakika: ABD Başkanı Joe Biden ileri yaşı nedeniyle tepkilerin odağındaki gelecek yıl düzenlenecek seçimlerde aday olacak.

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Joe Biden, yeniden aday olacağını resmen duyurdu. Duyuruyu bir video ile yapan Biden, paylaşımda Oval Ofis'teki ilk iki yılındaki başarılarına dikkat çekti.

Biden, Beyaz Saray'da ikinci bir dönem için 2024 adaylığını başlatan üç dakikalık videoda, "Özgürlük ve  kişisel özgürlük, Amerikalılar olarak kim olduğumuzun temelidir." derken First Lady Jill Biden ve Başkan Yardımcısı Kamala Harris'in Amerikan işyerlerini ve sendika salonlarını ziyaret ederken çekilmiş görüntüleri yer alıyor.  

CUMHURİYETÇİLERE MESAJ 

Biden, aşırılıkçı olarak nitelediği 2024'teki muhtemel rakibi Trump'a ve bir başka olası rakibi olan Florida Valisi Ron DeSantis'e ise şu mesajı veriyor:

"Ülkenin dört bir yanında, aşırılık yanlıları, bu temel özgürlükleri ele geçirmek için sıraya giriyor, kadınların hangi sağlık hizmetleri kararlarını verebileceğini dikte ediyor ve kitapları yasaklıyor. Tüm bunlar sizin oy verebilmenizi zorlaştırıyor."

YAŞI VE DIŞ POLİTİKADAKİ PASİFLİĞİ HEDEF TAHTASINDA

80 yaşındaki Biden, yaşından ötürü sık sık yaşadığı kazalar ve unutkanlıklarıyla ile gündeme geliyor. Biden bu kazalar nedeniyle ülkesinde tepki çekiyor. 

ABD’nin 46. başkanı olan Biden ayrıca dış politikada pasif olmakla kamuoyunda eleştiriliyor. 

ADAYLIĞINI AÇIKLAYAN DİĞER İSİMLER

ABD'li yazar 70 yaşındaki Marianne Williamson, Demokrat Parti'den adaylığını duyuran ilk isim oldu. Williamson'un ardından Demokratlardan bir diğer aday isim de John F. Kennedy'nin yeğeni Robert F. Kennedy Jr. oldu.

1915 OLAYLARINA 3. KEZ ‘SOYKIRIM’ DEDİ

Görevde olduğu süre boyunca Türkiye ile ilişkilerde çok keskin kararlar almayan ancak 1915 olayları için ‘soykırım’ ifadesini kullanan Biden, bu nedenle Ankara yönetiminin sert tepkisiyle karşılaşıyor.

Öte yandan Biden, 1915 yaşanan olaylar için üst üste 3. kez ‘soykırım’ ifadesini kullanması ile biliniyor. 

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...