Somali'de Türk mühendise silahlı saldırı

/ Kaynak: AA
Somali'de Türk mühendise silahlı saldırı

DÜNYA Haberleri  / AA

TİKA'nın yol yapım projesinde görevli Türk mühendisin aracına silahlı saldırı düzenlendi.

TİKA'nın yol yapım projesinde görevli bir Türk şirketinde inşaat mühendisi olarak çalışan Şeracettin Aksun ve aracın Somalili sürücüsü saldırıdan yara almadan kurtuldu
Somali'nin başkenti Mogadişu'da Türk mühendis Şeracettin Aksun'un aracına silahlı saldırı düzenlendi. Aksun ve Somalili sürücüsü saldırıdan yara almadan kurtuldu.
Başkent Mogadişu'nun merkezindeki 5'inci Kilometre diye bilinen caddede düzenlenen saldırıda Aksun'un aracına 100'den fazla mermi isabet ederken, Türk mühendis ve sürücüsü aracın zırhlı olması sayesinde saldırıdan kurtulmayı başardı.
Saldırıyı henüz üstlenen olmazken, Somali güvenlik güçleri ve Mogadişu'da görevli Afrika Birliği askerleri olayla ilgili soruşturma başlattı.
Aksun'nun özel bir Türk şiketinin Somali'deki projesinin başında olduğu ve TİKA'nın karayolu yapım işinde çalıştığı öğrenildi.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...