Somali'de Eş-Şebab'a operasyon: 27 militan öldürüldü!

Somali'de Eş-Şebab'a operasyon: 27 militan öldürüldü!

DÜNYA Haberleri

Ülkenin güneyindeki Cuba bölgesinde iki gündür devam eden operasyonlarda 27 Eş-Şebab militanı öldürüldü.

Somali'deki ordu birlikleri ve Afrika Barış Gücü'ne (AMISOM ) bağlı askerlerin Cuba bölgesine ortaklaşa düzenlediği kara ve hava saldırısında, 27 Eş-Şebab örgütü militanının öldürüldüğü bildirildi.
Ülkenin güneyinde yer alan Aşağı Cuba kentindeki askeri operasyonlardan sorumlu Albay Muhammed Şeyh Ebadi basına yaptığı açıklamada "Ordu birlikleri ile Afrika Barış Gücü'nün (AMISOM) Cuba eyaletindeki Bulugadud kasabasında eş-Şebab militanlarına yönelik iki gündür devam eden operasyonda aralarında yabancılarında olduğu 27 örgüt üyesi öldü" ifadelerini kullandı.
Söz konusu kasabaya havadan ve karadan başlatılan saldırıda ordu birliklerinin yanında AMISOM birliklerinin de yardımcı olduğunu dile getiren Ebadi, saldırıda örgüte ait birçok askeri mühimmat ve aracın da imha edildiğini ifade etti.
Somali'de güvenlik güçleri ve El Kaide örgütüne bağlı eş-Şebab örgütü arasındaki çatışmalar yıllardır devam ediyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...