Somali'de çifte bombalı saldırı: 48 kişi ölü, 108 yaralı

Düzenleyen:
Somali'de çifte bombalı saldırı: 48 kişi ölü, 108 yaralı

DÜNYA Haberleri

Somali'de terör örgütü Eş-Şebab tarafından gerçekleştirilen bombalı saldırılarda 48 kişi can verdi. Ölenler arasında bir kadın milletvekili de var.

Somali'nin Beledweyne bölgesinde, dün Eş-Şebab terör örgütü tarafından bombalı saldırılar düzenlendi. Hirshabelle Eyaleti Başkanı Ali Gudlawe, Beledweyne'deki iki saldırıda 48 kişinin hayatını kaybettiğini, 108 kişinin de yaraladığını açıkladı. Saldırılarından birini intihar eylemi olduğu, diğerinin ise bomba yüklü araçla yapıldığı öğrenildi.

Hayatını kaybedenler arasında Amine Muhammed Abdi isimli bir kadın milletvekilinin de olduğu aktarıldı. Bombalı saldırıların bölgedeki meclis seçimleri öncesi yaşandığı ve kadın milletvekili Muhammed'in de seçim çalışması yürüttüğü aktarıldı. Cumhurbaşkanı Muhammed Abdullah Fermaju ve Başbakan Muhammed Hüseyin Roble saldırıları kınadı.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...