Soçi Olimpiyatlara hazır

Soçi Olimpiyatlara hazır

DÜNYA Haberleri

2014 Olimpiyat oyunlarının en önemeli altyapı projelerinden olan Uluslararası Soçi Havaalanı ve Merkez Olimpiyat Köyü, Olimpiyatlara hazır.

Spor tesisleri inşasından sorumlu Bazovıy Element şirketler grubunun Genel Müdür Yardımcısı Andrey Elinson gazetecilere böyle bir açıklama yaptı. Bazovıy Elemnet'in Soçi yatırımları 45 milyar rubleyi geçti. Şirketler grubunun olimpiyatlara hazırlık olarak şehirde gerçekleştirdiği altyapı projelerine 2007 yılında start verildi. İnşa edilen havaalanının toplam alanı 62 bin metrekareyi buldu. Rusya'dan ve yurtdışından katılım sağlayan yeni havayolu şirketlerinin sayısı 40'a yükselirken yurtiçi ve yurtdışı hat sayısı 60'a ulaştı. Halen saatte toplam 2500 yolcu kapasiteyle çalışan havaalanı, Olimpiyat sırasında Uluslararası Olimpiyat Komitesi şartlarına uygun olarak saatte 3800 yolcu kabul edecek. Aralık ayında ise sporcular ve spor sevenler için gerekli prosedür sürecini hızlandırmaya yönelik olarak özel bir geçici terminal işletmeye alınacak. Geçici terminal saatte 420 yolcu kapasiteyle çalışacak. Bazovıy Element şirketler grubunun bir devasa projesi daha tamamlandı. İmeretinskaya vadisinde inşa edilen Merkez Olimpiyat Köyü ile olimpiyat "ailesi" ve Uluslararası Paralimpik Komitesi üyelerinin kalabileceği bina ve tesisler grubu inşaatı tamamlandı. Bölgede temizlik ve çevre düzenlemesi çalışmaları sona ermek üzere. Yaşam alanı 56 bina ve 1500 daireden oluşuyor. Binalarda, yarışları rıhtım bölgesinde yapılacak hokey oyuncuları, paten yarışçıları, paten dansçıları ve diğer sporcular kalacak. Yarışların gerçekleştirileceği spor tesisleri, Olimpiyat köyüne yürüme mesafesinde bulunuyor. Yapılan yatırımın toplam miktarı 23 milyar ruble. Bölge iki defa saygın uluslararası Green Awards yeşil tasarım ödülünü kazandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...